in

100.000 EVRA ZA UBISTVO KLIKOVCA Uhapšeni Crnogorac bio zadužen za oružje, jedan osumnjičeni se KRIO NA ADI BOJANI, drugi nedeljama IZMIČE POLICIJI

Podgoričanin Ivan Milačić pred tužiocem je negirao da je na bilo koji način umešan u ubistvo Saše Klikovca. Likvidacija Klikovca, kako je otkrila crnogorska policija, naručena je i plaćena 100.000 evra!

Prema dokazima tužilaštva, Milačićev zadatak bio je da pruža logističku podršku, prati i osmatra kretanje članova suprotstavljene kriminalne organizacije, obezbeđuje maske… Osim toga, kako je saopštio tužioc Veljko Rutović, Milačić je bio zadužen i da preuzme nelegalno nabavljeno oružje, da ga čuva, prevozi, skriva a potom preda zaduženima za izvršenje likvidacije.

Prema nezvaničnim informacijama, u Klikovca je pre oko mesec dana pucano iz vozila u pokretu kada je on ušao u svoje vozilo ispred porodičnog restorana u Crnoj Gori. Pogođen je sa više hitaca iz „heklera“ u predelu stomaka i grudi.

Policija traga još za Predragom Vukadinovićem, zbog sumnje da je član iste kriminalne grupe.

Smrtonosne hice u Klikovca, prema tužiocima, ispalio je Miloš Marković iz vozila kojim je upravljao Marko Šuković.

100.000 evra za livkdaciju, pola miliona za glavu člana kriminalne grupe

Čelnici tužilaštva i policije saopštili su 25. avgusta da je za ubistvo Saše Klikovca dato 100.000 eura, za ubistvo visokopozicioniranog člana kriminalne grupe na jednoj planini dato je 500.000 evra, dok je za likvidaciju člana porodice funkcionera UP bilo obezbijeđeno 200.000 evra.

Šef specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić saopštio je da su osumnjičeni za ubistvo Podgoričanina Saše Klikovca planirali ubistvo više visokopozicioniranih članova suprotstavljenog kriminalnog klana kao i članova porodica visokopozicioniranih službenika u službi bezbjednosti. Između ostalog, rečeno je i da je formirana nova kriminalna grupa koja sarađuje sa drugim kriminalnim grupama, a koju je formirao A.K. Kako se sumnja, radi se o nedavno ubijenom Alanu Kožaru.

Pronađen crveni “golf”, ali ne i osumnjičeni

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja u koordinaciji sa SDT i saradnji sa kolegama iz drugih sektora, nakon ubistva Klikovca imali su saznanja da se u selima Mrke i Radovče kriju osumnjičeni za ubistvo Klikovca. Tamo su pronašli crveni „golf 3”, garderobu korišćenu u ubistvu, oružje i ostala sredstva za izvršenje krivičnog dela, ali Predrag Vukadinović nije uhvaćen.

Podgoričani Miloš Marković i Marko Šuković terete se za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo Saše Klikovca i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, rečeno je nedavno za „Dan” iz Višeg suda. Sudija za istragu Višeg suda odredio im je nedavno pritvor. Šuković je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Klikovca, a Marković zbog sumnje da je izvršio ubistvo.

– Oko 9.50, u mjestu Cijevna, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane zasad nepoznatog lica na štetu S.K. (38), koji je tom prilikom smrtno stradao. Na licu mesta se vrši uviđaj s nadležnim državnim tužiocem. Policija preduzima intenzivne mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog događaja i identifikovanja počinioca ovog krivičnog dela – saopšteno je nakon ubistva iz Uprave policije.

Marković se krio u kućici na Adi Bojani

Uprava policije saopštila da su pripadnici Sektora specijalne policije u saradnji sa službenicima Sektora granične policije nedavno uhapsili Miloša Markovića.

Marković se krio u jednoj kućici na Adi Bojani. Kako saznaje „Dan”, ljudi su ga viđali na Adi gde su mu bili spremni „štek”, hrana i garderoba. Ubistvo se desilo ispred porodičnog restorana „Kod Crnogorca“, na samom ulazu u lokal, gde je bilo parkirano Klikovčevo vozilo. Prvoosumnjičeni za ubistvo kod sebe je prilikom hapšenja imao pištolj sa metkom u cevi i novac.

Podgorička policija uhapsila je Podgoričanina Marka Šukovića (29), 26. jula, koji je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu Saše Klikovca. Šuković je priznao da je prevozio ubicu. Policija je osumnjičene locirala na osnovu putanje bekstva.