in

Austrijski kancelar upozorio: “Što je veći broj zaraženih, to će biti potrebne restriktivnije mere”

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, na osnovu lošeg epidemiološkog razvoja, ne isključuje mogućnost drugog “zaključavanja“ Austrije.

“Imamo masivan rast, eksponencijalni rast (epidemije korona virusa). To je ekstremni izazov“, upozorio je Kurc posle svečane sednice vlade održane povodom državnog praznika.

On je rekao da je situacija veoma, veoma ozbiljna, iako neki to i dalje ne žele da razumeju.

Ukoliko mere, koje su počele da se primenjuju od nedelje, ne budu zaustavile dramatično širenje korona virusa, onda će, kako je najavio, vlada uvesti još drastičnije restrikcije.

“Što je veći broj zaraženih, to će biti potrebne restriktivnije mere. Nijedna zemlja u svetu, a tako ni Austrija, ne može dozvoliti da intenzivna nega bude preopterećena, da ljudi više ne mogu biti lečeni. To nećemo dozvoliti“, poručio je Kurc.

On je naglasio da se vlada rukovodi sloganom “Onoliko slobode koliko je moguće, ograničenja koliko je potrebno“.

“Međutim, ako se situacija bude pogoršala, moramo preduzeti mere. Drugo zaključavanje bilo bi onda poslednja mera“, rekao je Kurc.

Tu meru, kako je objasnio, vlada može doneti da bi sprečila krah medicinske opskrbe, od čega je, kako je konstatovao, Austrija, na sreću još daleko udaljena.

Akrtuelno je 1.300 kovid pacijenata hospitalizovano, od kojih 188 na intenzivnoj nezi, što je već sada mnogo više nego na vrhuncu prvog talasa kada je reč o “normalnim“ odeljenjima.

Kurc: “Pred nama je još teških meseci. Moraćemo da izdržimo dok vakcina ne bude omogućila povratak normalnosti”

U Austriji danas stupile na snagu NOVE POOŠTRENE MERE! Evo šta je sve OBAVEZNO!

U Austriji više od 2.400 novih slučajeva, evo gde je najviše novozaraženih koronom