in

Austrijsko srpski pokret: Ostajemo kod kuće, ali se sećamo

Umesto okupljanja na ulicama Beča, kojim su Srbi protestovali 1999.punih 78 dana, na fejsbuk stranici “21 Jahre NATO-Krieg gegen Jugoslawien” biće objavljeni kratke video i pisane poruke povodom ove godišnjice, koje se mogu poslati na tu fejsbuk stranicu.

“Pošto zbog aktuelne situacije ne može da održimo pomen, mi smo doneli odluku da sprovedemo drugu akciju, prek našeg fejsbuk profila. Postavljaćemo priloge fizičkih lica, organizacija, udruženja, svih koji žele da se prisete tog neslavnog doba po međunarodno pravo. Mogu to biti lična sećanja na taj dan i događaje, ali I politički doprinosi ljudi koji su pružali otpor NATO agresiji. Te priloge postavljaćemo i primati narednih 78 dana, koliko je trajala i agresija”, poručio je David Štokinger iz Austrijsko-srpskog pokreta solidarnosti.

Takođe je pozvao sve da lajkuju i šeruju priloge sa fejsbuk profila. “Danas je važnije nego ikada da se sećamo tog dana, jer je to bio početak razarajuće NATO politike u istočnoj Evropi i ekspanzionizma, kada je prvi put zapad pogazio međunarodno pravo. Danas vidimo da se to nastavlja u Siriji, gde isti agresor, na sličan način, isto čini”, naglasio je Štokinger.

On je poručio da ni korona virus neće sprečiti one koji su se protivili 1999. godine NATO agresiji i to čine danas, da se sećaju na ovaj tužan dan po međunarodno pravo i na brojne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije