in

“Bajden će teroristima OTVORITI PUT U AMERIKU”

Ukoliko kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden pobedi na predsedničkim izborima u SAD, on će otvoriti put za ulazak islamskih terorista u Ameriku, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

On je tokom mitinga u Floridi rekao da Bajden želi da ukine zabrane putovanja i dovede izbeglice iz najopasnijih delova sveta.

– Otvoriće kapiju radikalnom islamskom terorizmu – poručio je Tramp.

Tramp tvrdi da će Bajden tražiti ukidanje zabrane koju je američki predsednik uveo na početku mandata 2017. godine i da će time učiniti SAD podložnim za napade kakvi su nedavno potresli Francusku.

Predsednik SAD aludirao je na obezglavljivanje francuskog nastavnika zbog pokazivanja karikature islamskog proroka Muhameda pre dve sedmice i jučerašnji napad u kojem je tuniski migrant u Nici nožem ubio troje ljudi.

Tramp je tokom govora poslao poruku saučešća predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.

– Srcem smo uz narod Francuske. Amerika stoji uz našeg najstarijeg saveznika u ovoj borbi. Teroristički napadi radikalnih islamista moraju smesta prestati. Nijedna zemlja, bilo Francuska ili neka druga, ne može to dugo da trpi – naglasio je Tramp.

Američki lider upozorio je da bi SAD pod “Bajdenovim planom” na dnevnom nivou doživljavale užasne napade, slične onim u Francuskoj.