in

Bivša Melanijina prijateljica: “Pretvara se, Trampovi su umetnici mraka, hoće da opelješe državu”

Ovih dana knjige posvećene američkom predsedniku Donaldu Trampu veoma su popularne. Osobe iz privatnog i javnog života koje su mu nekada bile bliske zarađuju otkrivajući poverljive detalje iz njegovog života.

Knjiga Stefani Vinston Volkof (50) posvećena je njegovoj supruzi, a nosi naslov “Melanija i ja”. Autorka tvrdi da Tramp bez Melanije ne bi bio toliko uticajan, niti onakav kakvog ga svet poznaje, prenosi “Blik”.

Volkov bračni par Tramp naziva “umetnicima mraka”. Tvrdi da Melanija učestvuje u svemu što Tramp radi i da se u postupcima i ambicijama ni najmanje ne razlikue od supruga, prenosi “Sidney morning herald”, pozivajući se na ekskluzivni intervju autorke australijskom informativnom magazinu “60 Minutes”.

Bivša najbolja prijateljica Melanije Tramp nedavno je izjavila da su njih dve ponovo stupile u kontakt nakon što ju je Bela kuća optužila da je knjiga njena “osveta” prvoj dami. Međutim, pošto je sada otkrila ne baš prijatne detalje o braku Trampovih, očigledno se pomirila sa definitivnim raskidom nekadašnjeg prijateljstva.

Foto: Tanjug/ Alexandra Wimley/Pittsburgh Post-Gazette via AP

Volkof i Melanija Tramp upoznale su se 2003, kada je Stefani organizovale događaje za magazin “Vog”, između ostalog, čuvenu Met gala svečanost u Njujorku. Redovno su zajedno ručavale i vremenom su se sprijateljile. Stefani je takođe organizovala svečanost povodom Trampove inauguracije 2017, nakon čega je postala specijalna savetnica prve dame.

Prijateljstvo je navodno počelo da se raspada zato što je Stefanina kompanija za organizovanje svečanosti povodom inauguracije uzela 26 miliona dolara. Prva dama i Stefani su prekinule kontakt početkom 2018, pošto su se posvađale. Stefani se u knjizi uglavnom oslanja na citate iz razgovora sa šeficom, koje je tajno beležila pošto je odnos između dve žene počeo da se kvari.

Poćerka Ivanka i zet Kušner potisnuli Melaniju u drugi plan
Autorka opisuje odnos između predsednika i njegove supruge kao svrsishodan i makijavelistički, pri čemu je Melanija spremna da učini sve kako bi pomogla suprugu da ostvari ambicije za vlast. Međutim, Melanija je već izvesno vreme u drugom planu zbog Trampove omiljene ćerke Ivanke (38), koja mu je savetnica i uživa podršku oca i supruga Džareda Kušnera. Zbog potrebe Ivanke i njenog muža da “sve drže pod kontrolom”, Melanija je postala druga violina, otkriva Volkof.

Iako bračni par Tramp ostavlja utisak da se ne podnosi, kao na primer kada Melanija odbija da mužu da ruku, sve je to smišljeno, tvrdi Volkof. Takvim manevrima nastoje da skrenu pažnju sa stvari koje žele da sakriju. Sve što njih dvoje rade događa s razlogom, kaže Volkof.

– Ništa nije slučajno. Morate razumeti ko su oni da biste shvatili šta pokušavaju da urade, a to je da opelješe državu. Melanija nije nimalo drugačija od supruga – kaže ona.

Trampovi su kao Andervudovi iz Kuće od karata
Volkov poredi bračni par Tramp sa psihopatskim parom Andervud iz američke serije na “Netfliksu” “Kula od karata”. Melanija se ponaša kao saradnica rukovodioca.

Samo na prvi pogled deluje uobraženo i površno. Trudi se da ostane tajanstvena podižući “čelični zid” oko sebe, “kako nikome ne bi morala da polaže računa ni za šta”. Ukoliko bi ostavljala utisak humane i osećajne osobe, izložila bi se kritici.

– Melanija deluje potpuno ravnodušno, skoro površno. Ustvari nije nesrećna. Ona je saučesnik – kaže Volkof.