in

BLIC TEST: Galaxy Buds Live

Razmišljanje izvan uobičajenih okvira za Samsung je rezultiralo najnovijim bežičnim slušalicama, njihovim najboljim do sada. Dizajneri i inžinjeri korejske kompanije su se odlučili za inovativan i svež pristup koji je prvi put doneo slušalice u obliku zrna pasulja koje savršeno pristaju svakom.

Estetski, ove slušalice i njihova kutija preko koje se pune, izgledaju moderno i dopadljivo, lagane su, a njihova upečatljiva mistično bronzana boja je tu za dodatni efekat. Kutijica Galaxy Buds Live ima USB-C port i podršku za bežično punjenje.

Inače kontrole su iste kao i kod prethodnih Samsung slušalica i rade besprekorno – jedan dodir da se zvuk zaustavi, dvostruki da se preskoči fajl koji slušate, tri dodira da se vratite a sami možete da izaberete koju komandu vršite dugim pritiskom. Odlično naležu u ušnu školjku i ne postoji mogućnost da ispadnu čak iako sa njima trčite.

Galaxy Buds Live imaju veće AKG zvučnike i bas kanal od 12mm nego što je to bio slučaj kod prethodnog modela Galaxy Buds Plus. To omogućava reprodukciju zvuka koji je bogat i višeslojan. Dodatak je “bass duct” kako bi se dobio savršeni prelaz sa visokih na niske tonove, a da bi sveukupni osećaj dok ih nosite bio što prirodniji, Samsung je ugradio i male ventile za protok vazduha. Inače, basovi se odlično čuju, sveukupno zvuk je čist i precizan.

Galaxy Buds Live dolaze sa čak tri mikrofona i Voice Pickup jedinicom tako da su odlična opcija da ih korstitie i za razgovor a ne samo za reprodukciju. Povezivanje sa telefonom, tabletom, laptopom ili automobilom je jednostavno, ide preko Bluetooth-a ali maksimum dobijate kada skinete zvaničnu Samsung aplikaciju. Tada dobijate i brojne dodatne opcije za perosnalizovanje rada slušalica, ali tako pratite i koliko baterije imate. Kada smo već kod toga, Buds Live možete koristiti šest sati bez prestanka, na jednom punjenju, a kada su u kutijici, bez punjenja imaju 21 sat autonomije. Više nego dovoljno da možete da stalo budete u pokretu ne misleći kada morate da ih dopunite.

Ove slušalice poseduju i Active Noise Cancellation opciju za uklanjanje okolne buke. Ovo je nešto što je postalo obavezno za sve moderne audio gedžete i Samsung ovde radi odličan posao. Opcija može da se uključi i isključi, zavisno od toga koliko želite da ostanete u dodiru sa onim što vas okružuje.