in

“BOLJE DA SAM JA UMRLA” Baba trudnice koja je poginula u nesreći kod Dobanovačke petlje otkrila Smiljaninu tragičnu sudbinu

“Smiljana je trebalo da se porodi na Božić i, umesto da se radujem praunuci, sahranjujem unuku. Ne dao bog nikom, bolje da sam ja umrla.”

Ovo je za Kurir rekla Nada Mataković, baka Smiljane Trivić (35), trudnice koja je u sredu poginula u udesu na auto-putu kod Dobanovačke petlje kada je sa trojicom kolega krenula u Surčin na posao.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Nesreća Dobanovačka petlja

Osim Smiljane, stradao je i Predrag Gemović (41), dok su Kristijan S. i Alen L. povređeni. Nesreća se desila nakon što je Kristijan S., koji je bio za volanom “pežoa”, udario otpozadi u kamion u zaustavnoj traci.

Nesrećna baka se prisetila poslednjeg razgovora sa nastradalom Smiljanom.

– Ujutru je popila kafu i rekla da ide na posao. Posle se nije javljala, a mi nismo gledali vesti i nismo ni čuli za nesreću. Tek uveče su nam javili. Katastrofa – priča Nada i dodaje da je Smiljana svakog dana išla na posao u Surčin iz rodne Sremske Mitrovice.

Nesreća Dobanovačka petlja

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Nesreća Dobanovačka petlja

– Radila je u firmi kod Kristijana S., u administraciji. Pošto je bila šesti mesec trudnoće, on ju je zamolio da odradi još koji dan, da uputi kolege u posao, pa da ide na bolovanje. Sve je bilo u savršenom redu, sve je preglede prošla, osećala se odlično – kroz suze priča baka: – Živela je sa nama i imala momka, trebalo je da se odseli kod njega. On ju je pazio, donosio joj doručak, kupovao burek. Svi smo se radovali bebi.

Već preživela jednu saobraćajku

Baka kaže da ovo nije prva saobraćajna nesreća koju je njena unuka imala.

– Kad je upisivala fakultet, imala je udes na motoru sa tadašnjim momkom. On je leteo nekoliko metara, ali je ostao živ, a moja Smiljana je polomila nogu na dva mesta, ruku, bila je sva ugruvana i oguljena – rekla je Nada.

Nesreća Dobanovačka petlja

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Nesreća Dobanovačka petlja

“Pošao na posao i poginuo”

Bio je za primer Predrag Gemović, koji je takođe poginuo u ovom sudaru, živeo je nedaleko od Smiljane sa sestrom.

– Pošao je na posao sa gazdom i poginuo – kratko je rekla sestra poginulog, dok su komšije za njega imale samo reči hvale.

– Bio je dečko za primer, velika tragedija – rekao je komšija.