in

ČASTILA SE VILOM OD PET MILIONA DOLARA Sve je kao u hotelu i htela je SAMO RASKOŠ, a tek dvorište

Holivudska zvezda Meg Rajan počastila je sebe luksuznom vilom koja se prostire na 15 hiljada kvadratnih metara i koja podseća na planinski hotel izolovan u prirodi.

Foto: NINA PROMMER / EPA;

Meg Rajan foto epa nina prommer h 55584135

Meg Rajan odlučila je da naredne godine života provede na zapadnoj obali u mestu Montekito, u kome svoje domove inače imaju mnoge pevačke i glumačke zvezde, ali i tajkuni.

Njeno novo imanje prostire se na 1,5 veličanstvenih privatnih hektara, a stilski uređena, moderna rezidencija od oko 4.300 kvadratnih metara izaziva opušteni spokoj i podseća na pravi butik hotel. Okružena drvećem i planinama, glumičina vila sadrži tri prostrane spavaće sobe i čak tri velika i jedno malo luksuzno uređeno kupatilo.

Meg Rajan, kuća

Foto: Profimedia

Meg Rajan, kuća

Luksuzni komfor pre svega

Nekoliko soba je prilagođeno za kućne kancelarije, takođe sa velikim staklenim, balkonskim vratima koja omogućavaju izlazak i pogled u prelepi vrt. Spavaće sobe velikodušno su proporcionalne sa glavnim apartmanom koji se otvara metalnim ukrašenim vratima od stakla i gleda u bujnu baštu. Svaki detalj posebno je uređen, pa svuda preovladavaju drvo i topli tonovi, baš kao u planinskim domovima i hotelima.

Meg će takođe imati veliki izbor kada je samo tuširanje u pitanju. Pored luksuznih kupatila na spratu vile, ispred glavnog apartmana u dvorištu nalazi se čak i tuš napolju, tik pored izlaska iz sobe pa joj je obezbeđeno i kupanje na otvorenom.

Uz to poseban deo ove prostorije čini neverovatni garderober u kome preovladava mermer, a koji sadrži specifičnu kadu za opuštanje s pogledom na vrt i planinu.

Meg Rajan, kuća

Foto: Profimedia

Meg Rajan, kuća

Dnevna soba sa pogledom koji oduzima dah

U voluminoznoj dnevnoj sobi, koja je ukrašena rustičnim drvetom, nalaze se tamnosmeđi podovi i masivne grede drveta na plafonu i niz impresivno visokih francuskih vrata koja omogućavaju lak prelazak u ogromno dvorište. U središtu je i nezaobilazni kamin od oker kamena koji ovom prostoru daju dodatnu toplinu.

U nastavku se nalazi kuhinja takođe otvorenog koncepta koja nudi vrhunsku kulinarsku opremu, a koja je ukrašena marokanskim pločicama i detaljima od istog kamena oker boje kao i kamin. Posebno mesto rezervisano je za rashladni špajz koji je dizajniran za pravu vinoteku, a u kojoj se nalazi više od 300 različitih vina. I ovaj deo je takođe uređen u rustičnom stilu i od materijala najviše preovladavaju drvo i kamen, tako da ništa ne odskače od prelepe prirode koja je izvan imanja.

Dvorišna bajka

Zadnji deo kuće ima fantastičan pogled na planine preko krovova i izlazi na masivnu terasu od crvene cigle sa dvorišnim kaminom i prilagođenim roštiljem za pripremu hrane. Kameni stubovi ukrašeni vinovom lozom podsećaju na romantične građevine iz antičke Grčke i vode popločanom stazom do velikog bazena i spa oaze. Između stubova nalaze se i jajaste ljuljaške sa mekanim jastucima, pa je Meganinim gostima omogućeno i pravo baškarenje na terasi koje gleda na bazen i veliku fontanu ukrašenu mermernim kamenom.

Lepo održavan okolni teren dodatno nudi skriveni popločani deo dvorišta za odmaranje usred hrastovih stabala i raznih vrsta voća i velikog broja drveća avokada. U svaki kutak zelenila smeštene su drvene ljuljaške, kreveti, a u jednom delu okružen hrastovima u hladovini nalazi se i sto sa stolicama za ručavanje. Idila je upotpunjena fenjerima koji vise sa drveća, pa ceo prostor deluje kao iz bajke. Više slika pogledajte u galeriji.