in

“Crnoj Gori treba ekspertska vlada” (VIDEO)

Lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović izjavio je da mafija više neće vladati Crnom Gorom i da je toj zemlji potrebna ekspertska vlada.

– Trideset godina smo čekali da se smeni vlast, mnogi nisu verovali, ali ovi ljudi su verovali. Neka je svim srećno. Ispisali smo istoriju, ko je glasao za DPS nije neprijatelj države, ali mafija više neće vladati ovom zemljom. Svi su dobrodošli, kao što smo obećali. Znali smo da ćemo biti gejm čendžeri, osetili smo to. Dobili smo mafiju bez novca, dobili smo samo srcem i znanjem. Crna Gora je zaslužila da je u narednom periodu vodi ekspertska vlada, moramo da ispunimo želju naroda koji su izborili slobodu – rekao je Abazović na konfernciji za medije.

On je poručio građanim da ostanu kod kuće i ne nasedaju na provokacije.

– Nemojte da idete na ulicu, budite mirni i dostojanstveni, nisu nam potrebne provokacije, ostanite kod kuće, čestitajte članovima svoje porodice i prijateljima. Kreće novi put, evropske, građanske, ekološke Crne Gore. Upalite baklje slobode – poručio je Abazović.

U izbornom stabu “Crno na bijelo” vlada pobednička atmosfera, prenosi reporter “Vijesti”.

Bakljade i vatrometi su obasjale nebo, dok su se vijorile crnogorske zastave u biračkom štabu te koalicije.

Skup je završen puštanjem crnogorske himne.

Prve projekcije Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) na osnovu 82 posto obrađenog uzorka, pokazuju da lista “DPS – Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović” ima 34,9 odsto odnosno 29 mandata, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,7 odsto odnosno 28 mandata.