in

“ČUO SAM VRISKU PEVAČICE, OCU JE GLAVA BILA KRVAVA” Sin ubijenog vlasnika restorana u Smederevu otkriva šta je prethodilo KRVAVOM OBRAČUNU

Policija uhapsila N. D. (57) zbog sumnje da je posle tuče “mercedesom” namerno dvaput prešao preko Aleksandra R. (49) i usmrtio ga.

Aleksandar R. (49) iz Smedereva svirepo je ubijen u noći između četvrtka i petka na parkingu ispred svog restorana “Zlatna potkovica”, a policija je uhapsila Nenada D. (57) zbog sumnje da je počinio zločin.

Ubistvu je prethodila svađa u restoranu zbog muzike, a N. D. je Aleksandra prvo udarao lopatom i ašovom, a potom ga je čak dvaput pregazio automobilom “mercedes”.

N. R, sin ubijenog vlasnika restorana, kaže za “Kurir” da je N. D. sa dvojicom prijatelja došao u njihov restoran u četvrtak uveče.

– Jedan od njih rekao je pevačici: “Večeras ćemo da ubijemo tebe ili gazdu” i nakon nekog vremena je otišao. Posle toga su se potukli neki gosti i otac ih je izbacio napolje i zaključao vrata. To je verovatno iznerviralo N. D. i njegovog prijatelja i počeli su da lome čaše – priča mladić, koji je kobne noći bio u kafani.

Kako kaže, njegov otac je tada izbacio i njih dvojicu iz kafane.

– Potom su oni počeli da lupaju na vrata. Otvorio sam, a oni su zvali mog oca da izađe – priča potreseni N. R. i dodaje da je otac izašao, a da je on ostao u lokalu, ne sluteći šta se dešava ispred.

Potom je, kaže, čuo vrisku pevačice.

– Kada sam izašao, video sam oca kako leži. Glava mu je bila krvava. Bilo mi je jasno da su ga njih dvojica tukla. Teško je disao, tada nisam ni znao šta se sve izdešavalo – prepričava Nikola.

On dodaje da je oca polivao vodom i zvao policiju i Hitnu pomoć.

– Za to vreme Nenad i njegov prijatelj su samo stajali, ni prstom da mrdnu. Kasnije sam od očevidaca čuo da kada je tata izašao napolje, njih dvojica su ga napala. Tukli su ga, a tata je onda lopatom udario šoferšajbnu na Nenadovom “mercedesu”. On je onda namerno dodao gas i pregazio tatu jednom, a onda se vratio u rikverc još jednom da ga dokrajči – kroz suze priča mladić.

On dodaje da je, čim je video oca, znao da mu nema spasa.

– Držao sam mu krvavu glavu, izdisao mi je na rukama. Rekli su mi i da su mu rebra bila smrksana skroz.

Osumnjičenom Nenadu D. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio ubistvo.

Naslutio tragediju

Nikola objašnjava da je njegov otac radio u restoranu deset godina, a da mu se on pridružio kada je završio školu za konobara.

– To veče mi je rekao da zovem čoveka da nam radi obezbeđenje, kao da je naslutio neko zlo. Zvao sam tog čoveka, ali on preksinoć nije mogao da radi – kaže Nikola.

Uhapšeni je lokalni moćnik

Meštani Smedereva kažu da osumnjičeni Nenad D. važi za lokalnog moćnika.

– Ima svoju benzinsku pumpu i drži neke kamione. Ima para, zato se i bahato ponaša. Važi za imućnog i moćng čoveka, koji ne preza ni od čega i misli da novcem može sve da kupi i da reši – kažu meštani.