in

Čuvena Nokia N95 nam ponovo stiže, evo i prvih fotki

Od kada je preuzela brend Nokia, kompanija HMD vrlo rado “osvežava” njihove najpoznatije modele ajući im novu tehnologiju ali uz prepoznatljivi retro dizajn. Red je došao na njihov vrlo popularan i uspešan model n95 koji je dugo bio sinonim prestiža.

Kada se pojavio 2007. teško da ste mogli da poželite da imate bilo koji drugi telefon nego N95. Imao je taj čuveni slajd mehanizam, bio je super brz za to vreme, pregledan, a o bateriji tada niko nije ni razmišljao kad je znala da vam traje i danima.

Foto: Promo

Nokia N95 nekada i sad

Sada se pojavio snimak sa protoptipom novog modela N95. U video o tome kako su telefoni nekada bili zanavniji Jutjuber Mr Mobile dobio je ekskluzivu. Nokia mu je ustupila protoptip telefona koji će biti “novi” N95. Iako je u pitanju uređaj koji još ne radi, jasno je u kom pravcu idu. Postoji slajd mehanizam i dalje, tu je veliki zvučnik, kao i nove dodatane kamere.

Nokia N95 prototip

Foto: Promo

Nokia N95 prototip

Još jedan interesantan deo je sistem glavnih kamera koji je sklopljen u krugu a oko njih je “prsten” kojim će se kamere i pokretati.

Juho Sarvikas koji je na čelu Nokia je takođe objavio neke od skica novog telefona koje pokazuju da će uređaj imati slajd mehanizam.