in

Danas tačno u 8.00 počela je ONLAJN NASTAVA na malim ekranima, a u centru pažnje bila je NASTAVNICA MIRJANA

Osnovci i srednjoškolci širom Srbije danas su napunili učionice, dok je jedan deo njih ostao da prati onlajn nastavu, bilo da su se odlučili za učenje od kuće ili da je danas njihov red za ovu vrstu nastave u okviru kombinovanog modela “pola kod kuće, pola u klupama”.

Onlajn nastava na malim ekranima počela je danas u 8.00 časova, na drugom kanalu RTS-a, a prvi je bio čas matematike za učenike petog razreda.

Foto: RTS / screenshot

Prvi čas onlajn nastave

Čast da otvori novu školsku godinu na malim ekranima pripala je Mirjani Rašić Mitić, nastavnici matematike, koja je održala predavanje na temu “Skup prirodnih brojeva N i skup No. – Osnovna svojstva operacija u skupu No.

– Dobar dan dragi petaci. Ja sam nastavnica Mirjana i tokom narednih nekoliko časova družiću se sa vama u ovim TV emisijama. Nadam se da ste već shvatili koliko je matematika važna nauka. Bez poznavanja matematike ne bismo imali danas ni kompjutere ni mobilne telefone, a bez poznavanja geometrije ne bismo znali da gradimo kuće. Ne bismo znali čak ni rezultat utakmice – rekla je na početku Mirjana Rašić Mitić.

Mirjana Rašić Mitić je nastavnik matematike u Osnovne škole “Sveti Sava“ u Nišu, pa nema sumnje da su njeni đaci danas bili više nego ponosni.