in

Demanti SNO i izvinjenje Marka Lopušine

Povodom članka, objavljenog na našem portalu, autora Marka Lopušine, Srpska narodna odbrana na samrti, reagovao je Nebojša Živković, doskorašnji predsednik ove organizacije, do kraja juna 2020. godine.

Tim povodom objavljujemo i demanti na pomenuti tekst i izvinjenje pomenutim osobama u članku.

Naime, u reagovanju na objavljeni članak navodi se da rukovodstvo na čelu sa Nebojšom Živkovićem nije rasprodao imovinu SNO, zatim da je netačno da pokojni Slavko Panović 20 godina nije dozvoljavao da se održi izborna skupština za Upravu SNO, kao i da su pored Nebojše Živković, članovi uprave bili i dr Živojin Pavlović, Vesna Noble i Goran Veselinović.

Takođe demantuje se da je rukovodstvo SNO ovu organizaciju pretvorilo u “privatno društvo” i da od 2014. godine u organizaciji nastupaju svađe i raskoli, kao i da je Slavica Petrović izjavila da “SNP lagano umire, jer je rukovodstvo neodgovorno”.

Zatim, negira se da je rukovodstvo SNO ušlo u Upravu samo sa jednim ciljem, da, kako se navodi u članku “naprave lični profit i da su maheri za ovakve mahinacije”.

I na kraju, navodi se u reagovanju, neistina je da su ljudi iz rukovodstva SNO ugasili sve srpske kulturne institucije, ko i Srpski muzej, i diskoteku za mlade, i da je organizacija izgubila članstvo i glavne aktivnosti i “svedena na društvo igrača domina i karata”.

“U prilog tome da su napred navedeni navodi u potpunosti neistiniti najbolje govori činjenica da su se u objavi vezanoj za članak na fejsbuk profilu autora Marka Lopušine oglasili i njegovi navodni sagovornici, Gradimir Marković i Slavica Petrović i demantovali navode iz članka. Takođe, i drugi sagovornici iz članka, uključujući i Mišu Petrović, su u komunukaciji sa Nebojšom Živković, potvrdili da nisu dali izjave koje su objavljene u članku na portalu Naši u svetu”, navodi se u demantiju.

Povodom reakcije na tekst objavljen na portalu Naši u svetu autor članka Marko Lopušina se izvinjava članovima Srpske narodne odbrane u SAD, njenim predsednicima, doskorašnjem predsedniku Nebojši Živkoviću, redakciji i čitaocima našeg portala.

“Bez zle namere napravio sam niz grešaka u tekstu „Srpska narodna odbrana na samrti“ objavljenog dana 16.08.2020. godine. Naime, koristeći izjave sagovornika i citate govora za razne medije o stanju u SNO, a koje sam pobrkao, objavio sam netačne informacije, koje sada demantujem. Netačno sam citirao Gradimira Markovića i Mišu Petrovića. Namera mi nije bila da klevetam i vređam ličnosti iz SNO u Americi, već da kritički ukažem na problem oko prodaje imovine i trazavica zbog toga u SAD i SNO, ali sam u tome pogrešio. Izvinjavam se svima”, objavljuje Marko Lopušina.