in

Diler s kesicama heroina bežao od policije u Valjevu

Policija u Valjevu uhapsila je dilera D. Đ. (40) kod koga je prilikom hapšenja pronašla 100 grama heroina, a koji je, prethodno, pokušao da pobegne policajcima.

U trenutku presretanja D. Đ. je bio na ulici u društvu neimenovanog 51-godišnjeg muškarca, a onda je pokušao da pobegne policijskim službenicima. Međutim, uhvaćen je, a prilikom pretresa kod njega su pronađene tri kesice sa 100,4 grama heroina, lekovi sa liste psihoaktivnih supstanci, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika, kao i pribor koji je korišćen za pakovanje heroina sa tragovima ove droge.

Prilikom pretresa njegovog stana, pronađena je i 121 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, dok je u stanu pedesetjednogodišnjaka, koji je takođe dobio krivičnu prijavu za proizvodnju i trgovinu drogom, pronađen pribor za pakovanje droge sa tragovima heriona. Uz to, D. Đ. se tereti i da je počinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, dileru je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.