in

“DROGU U BURE, PA ZAKOPAJ U ZEMLJU” Beogradska grupa radila po “receptu” najpoznatijeg NARKO-BOSA IZ MLADENOVCA, na ovaj način heroinom snadbevao POLA SRBIJE

Osmočlana kriminalna grupa dilera koja je raskrinkana hapšenjem i zaplenom više od 15 kilograma sintetičkih droga, imala je modus operandi koji smo već videli kod velikih “igrača” kakav je bio Mladen Novaković (37) zvani Tocilo. I Tocilova i nedavno uhapšena grupa izbegavali su kontakt sa svojim kupcima, te su osmislili plan koji je policija ipak uspela da prokljuvi.

Prilikom nedavne akcije u kojoj je uhapšeno osam osoba, policija je zaplenila oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje. Pored toga, oduzeto je oko 28.000 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i tri motorna vozila.

Policija je saopštila da se radi o grupi dilera koji su na teritoriji Beograda i u drugim gradovima Srbije prodavali heroin, amfetamin i kokain tako što bi drogu zapakovali najpre u staklenu ili plastičnu posudu koju bi potom zakopali na obeleženom mestu. Potom bi njihove mušterije, kupci, dolazili na dogovoreno mesto, otkopavali posude i uzimali narkotike, a u istu posudu bi ostavili novac koji je kasnije uzimala grupa dilera.

– Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su R. P. (1986), D. B. (1989), U. D. (1987), N. P. (1990), S. T. (1998), J. R. (1985), S. Đ. (1970) i M. G. (1980) – saopšteno je juče.

Foto: MUP RS

Droga pronađena u akciji hapšenja

Kako su u međuvremenu preneli beogradski mediji, reč je o dve grupe koje su sarađivale, od kojih je jedna brojala pet a druga tri člana. Na čelu jedne bio je Petar R. (34), njegova žena Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22).

Nekoliko godina pre njih, ovakav način dilovanja već je razvio mladenovački kriminalac Mladen Novaković (37) zvani Tocilo, inače iz Amerića kod Mladenovca.

Tocilo je heroin krio u buradima

Foto: MUP RS

Tocilo je heroin krio u buradima

Tocilo je samo donekle razradio ovaj plan misleći da će uspeti da ostane ispod radara policije duže vreme, ali je ipak uhapšen krajem prošle godine u novembru. Od njegove grupe oduzeto je 77 kilograma heroina visoke čistoće i 200 grama kokaina.

Osim Novakovića, u jednoj od najvećih akcija srpske policije usmerenoj protiv krijumčara heroina, kako su rekli za “Blic” izvori iz istrage, uhapšeni su tada i Saša Nikolić i Velibor Cvetkov. Ukupna vrednost zaplenjene droge je neverovatnih 5.000.000 evra.

Heroin dovozio iz Turske, pa snadbevao pola Srbije

Mladen Novaković Tocilo

Foto: MUP / MUP RS

Mladen Novaković Tocilo

Tocilo je radio tako što je heroin, koji je nabavljao u Turskoj na veliko (desetine kilograma) prebacio u Srbiju, skladištio i prodavao drugim kriminalnim grupama koje bi ih nakon obrade pustili na ulicu. “Blicovi” izvori su ispričali da je Tocilo heroinom snabdevao dobar deo Srbije.

Mladen Novanović Tocilo

Foto: MUP RS

Mladen Novanović Tocilo

Međutim, droga koja mu je prilikom poslednjeg hapšenja oduzeta bila je sakrivena u buriće koji su bili ukopani u zemlju, tako da letimičnim pogledom ne bi mogli biti uočeni. Burići su bili ukopani mahom u okolini Mladenovca, daleko od njegove kuće, zbog čega je verovatno mislio da će dugo ostati sakriven od očiju policajaca.

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

Foto: MUP RS

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

Sastajali se samo zbog velikih količina

Modus operandi koji je trebalo da im garantuje makar nekakvu sigurnost da neće biti uočeni i Tocilova i nedavno uhapšena grupa primenjivali su mahom kada se radilo o manjim količinama droge namenjenoj lokalnim dilerima, međutim za one veće, sastajali bi se sa svojim klijentima.