in

DVE VERZIJE SVIREPOG UBISTVA Vlasnik lokala u Smederevu ubijen je zbog bizarne svađe oko MUZIKE, osumnjičeni u pritvoru

Nenad D. (57), osumnjičen da je u noći između četvrtka i petka na parkingu ispred restorana “Zlatna potkovica” u Smederevu ubio vlasnika lokala Aleksandra Radosavljevića (49), saslušan je u Tužilaštvu gde se branio ćutanjem, saznaje “Blic”.

Prema informacijama koje posedujemo, nakon saslušanja njemu je po predlogu tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

Paralelno s tim, smederevska policija i tužilaštvo još utvrđuju šta se sve dešavalo u noći između četvrtka i petka u kafani “Zlatna potkovica” i kako je usmrćen vlasnik Aleksandar Radosavljević.

– Čekamo rezultate obdukcije, veštačenja, svedoci daju izjave. Tek kada sve to bude urađeno, znaćemo šta se tačno desilo, kao i da li je sada privedeni jedini osumnjičen za krivično delo – rekao je za “Blic” Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu.

U međuvremenu gradom na obali Dunava kruže dve verzije ubistva Aleksandra Radosavljevića. U osnovi obe su navodno tvrdnje da je svađa zbog muzike.

Posle svađe u lokalu Aleksandar je istrčao iz kafane, zgrabio lopatu i razlupao šoferšajbnu Nenadovog “mercedesa”. Nenadov radnik je navodno izleteo iz vozila, oduzeo mu oruđe pa ga je njime pretukao, a gazda mu je pomagao. Aleksandar je pao na haubu “mercedesa”, a Nenad ga je navodno onda pregazio automobilom.

Prema drugoj verziji svedoka, Aleksandar je lopatom razbijao “mercedes”, a Nenad je dao gas i pregazio ga. Povređeni Aleksandar je prevezen u smederevsku bolnicu, gde je tri sata kasnije preminuo.

N. R., sin ubijenog vlasnika restorana, ispričao je za medije da je osumnjičeni Nenad sa dvojicom prijatelja došao u njihov restoran u četvrtak uveče.

– Jedan od njih rekao je pevačici: “Večeras ćemo da ubijemo tebe ili gazdu” i nakon nekog vremena je otišao. Posle toga su se potukli neki gosti i otac ih je izbacio napolje i zaključao vrata. To je verovatno iznerviralo N. D. i njegovog prijatelja i počeli su da lome čaše – priča mladić, koji je kobne noći bio u kafani.

Kako kaže, njegov otac je tada izbacio i njih dvojicu iz kafane.

– Potom su oni počeli da lupaju na vrata. Otvorio sam, a oni su zvali mog oca da izađe – priča potreseni N. R. i dodaje da je otac izašao, a da je on ostao u lokalu, ne sluteći šta se dešava ispred.