in

FILMSKA POTERA Kriminalac sa poternice automobilom jurio kroz Beograd, zakačio dva policajca i kroz prozor BACAO KESICE DROGE

Prava drama odigrala se danas pre podne u Beogradu, kada je osuđeni kriminalac R. S. automobilom bežao od policije i suludom vožnjom u životnu opasnost doveo i druge vozače i pešake.

Posle prave filmske potere ulicama Zvezdare, Zelenog brda i na Smederevskom putu, policija je uspela da zaustavi, nakon čega je priveden, piše “Pink”.

Incident je započeo kada je policijska patrola PU Zvezdara dobija dojavu da se u automobilu “fijat seićento” nalazi lice sa poternice, ali se R. S. posle upozorenja nije zaustavio, već dao gas i punom brzinom počeo da beži sporednim ulicama.

Nakon toga je izašao na Smederevski put, dok su policijska vozila išla za njim, pokušavajući da ga zaustave. Tom prilikom je vozio suprotnom trakom, čime je doveo u opasnost i ostale učesnike u saobraćaju, i umalo pregazio pešake na pešačkom prelazu. Tokom vožnje je kroz prozor iz PVC kesica prisipao praškastu supstancu, najverovanije heroin. Kada je policija napravila blokadu, on je automobilom zakačio i povredio dvojicu policajaca koji su stajali van policijskih vozila, a potom krenuo nazad ka Bulevar kralja Aleksandra.

Policija je tamo upak uspela da ga zaustavi, pošto je napravljena još jedna blokada. Kada je konačno zaustavljen, R. S. je policijskim službenicima uputio niz uvreda i pretnji, ali je na kraju priveden u prostorije PU Zvezdara.