in

Generalni konzulat Srbije u Štutgartu: Dolazak samo u slučaju preke potrebe

Pre dolaska u Konzulat kod svih „hitnih poslova“, kao npr. za izdavanje propratnih dokumenata u slučaju nečije smrti, izdavanje pasoša po obaveštenju da su stigli iz Srbije, regulisanja dokumenata kod izgubljenih ili ukrađenih pasoša našim državljanima za vreme boravka u pokrajini Baden Virtemberg i hitnih, neodloživih poslova u Srbiji, obavezno se najaviti Konzulatu mejlom na gk-stutgart@t-online.de ili na telefon 0711 601 706. Pripazite kod pisanja e-mail adrese da „stutgart“ napišete sa jednim slovom T u sredini a ne, kao što je u nemačkom jeziku uobičajeno, sa stuTTgart, znači sa dva slova t – jer će vam se mejl vratiti.

Generalni konzulat moli sve građene da svoje putovanje u Srbiju, ako je to ikako moguće, odlože do daljeg kako bi se maksimalno moguće sprečilo širenje infekcija korona virusom.

Bliže pojedinosti o merama Vlade Republike Srbije u cilju sprečavanja širenja virusa se mogu naći na internet stranci Ministarstva zdravlja https//covid19.rs ili na stranici Vlade Republike Srbije www.srbija.gov.rs. Po preporuci iz Beograda, poželjno je praćenje redovnih obaveštenja Generalnog konzulata.

Očekuje se da će i drugi konzulati Republike Srbije u Nemačkoj uvesti slične mere kao i konzulat u Štutgartu.

Prema informacijama dobijenih u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štugartu, registracija građana koji bi želeli da 26.aprila 2020. godine glasaju za Parlamentarne izbore u prostorijama Konzulata se može obaviti i pismom upućenim na adresu Konzulata: Generalkonzulat der Republik Serbien, Taubenstr.4, 70199 Stuttgart ili mejlom na Internet adresu. Detaljnije informacije se dobijaju na telefon 0711 64940 48

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije