in

Gradonačelnik Vukovara: Osuđujem svaki fizički napad

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je danas povodom napada na nekoliko mladića srpske nacionalnosti u tom gradu da osuđuje svaki fizički napad.

– Osuđujem svaki fizički napad, štaviše, organizovao sam i proteste kao osudu nasilja, svakako govorim o ratnim zločinima i silovanjima – rekao je Penava.

Dodao je da na tom skupu nije bilo ni Pupovca ni SDSS-a, ali ni premijera Andreja Plenkovića ni HDZ-a koje, izjavio je Penava, očito ne zanima univerzalna pravda, već samo pravda kada su njihovi u pitanju.

– Kada tome dodate i činjenicu da je među 2.717 poginulih u Vukovaru veliki broj Srba koji SDSS, a nažalost ni Plenkovića, ne zanimaju, oni valjda za njih nisu dovoljno ljudi – kazao je Penava, prenosi Hina.

Napomenuo je i da je SDSS već 20 godina u hrvatskim vladama i obavlja odgovorne dužnosti pa neka se, kako je kazao, “s Plenkovićem potrude da niko nikad u ovoj državi ne može da nanese bilo kome zlo i fizički ga napadne, a da za to ne odgovara”.

Četvorica mladih Srba napadnuta su u sredu oko 23 sata u Vukovaru, Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac juče je na konferenciji za medije rekao da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.