in

Grenel: “Vidimo se u Prištini i Beogradu ove nedelje”

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel dolazi u utorak 22. septembra u Beograd.

Sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom i Beogradom glavni su prioriteti administracije američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je večeras specijalni predstavnik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, pred dolazak u Prištinu i Beograd sledeće nedelje.

”Vidimo se u Prištini i Beogradu ove nedelje”, poručio je Grenel na Tviteru.

Američka vladina delegacija predvođena izvršnim direktorom američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj (DFC) Adamom Bolerom do 25. septembra boraviće u Atini, Prištini, Beogradu i Jerusalimu radi unapređenja ekonomske saradnje i razvoja, a u toj misiji će im se pridružiti i specijalni savetnik predsednika SAD Ricard Grenel, saznaje Tanjug.

Njegov dolazak u Srbiju u direktnoj je vezi sa sporazumom koji je nedavno potpisan u Beloj kući, a koji između ostalog predviđa i otvaranje kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC). Time se praktično započinje realizacija ekonomskog dela sporazuma.