in

HAPŠEN ZBOG ŠENLUČENJA, SLIKAO SE SA MEKTIĆEM Osumnjičeni za ubistvo Stojanovića poznanik bivišeg ministra u BiH

Ugostitelj iz Gradiške Milivoje L. (50) osumnjičen je za ubistvo Strahinje Stojanovića 13. septembra na Novom Beogradu. Reč je o osobi koja je od ranije poznata policiji po nasilničkom ponašanju, a vlasnik je i više ugostiteljskih objekata na području Gradiške. Ima državljanstvo Srbije, Hrvatske i BiH.

Zanimljivo je da je prošle godine viđen u kafiću zagrljen sa Draganom Mektićem, bivišim ministrom za bezbednost u Savetu ministara BIH. Mektić je u tom periodu na društvenim mrežama vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: EuroBlic / RAS Srbija

Dragan Mektić

Naime, nakon što je Vučić čestitao srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsedavajućeg Saveta ministara BiH, Mektić je uputio neprimerene poruke predsedniku Srbije.

Mektić je, između ostalog, na Tviteru poručio predsedniku Srbije: “Idi leči se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe”.

Zanimljivo je da istog meseca, Mektićev drug iz kafića, Milivoje L, kako su objavili mediji, uhapšen u Gradišci jer je hodao ulicom i pucao iz pištolja, a potom snimak okačio na društvene mreže.

Kako se sumnja, Milivoje je 13. septembra na Novom Beogradu, prvo podmetnuo bombu na Strahinjin automobil, a kasnije je i aktivirao.

Stojanović je ubijen u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada na Novom Beogradu, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije Sonja Suarez Gomez.

Stranjihi su u eksploziji amputirane obe noge i on je nedugo zatim podlegao povredama na Urgentom centru u Beogradu.

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez

Foto: Drustvene mreze

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez

Ranije danas MUP Srbije je saopštio da se sumnja da je Milivoje 13. septembra u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil Strahinje Stojanovića postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sedišta, vozeći bicikl daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda Strahinja je ubrzo preminuo.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv Milivoja podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Srbije.