in

Huawei potvrdio Mate 40 za 22. oktobar

Bilo je nagađanja da će Huawei novu Mate seriju pomeriti za narednu godinu, ali sada je stigla zvanična potvrda da će Mate 40 imati premijeru 22. oktobra.

Huawei Mate 40 serija za koju se veruje da će doći u najmanje dva modela najavljena je uz novi slogan “Leap Further Ahead“.

Huawei Mate 40 i Mate 40 Pro će doći s novim Kirin čipsetom izrađenim u novom pet nanometara tehnološkom procesu, pa će to biti prvi Android telefoni s takvim čipsetom.

Nagađa se da će telefoni imati glavnu kameru od 108MP sa novim 9P sočivom uz periskop modul sa 5X optičkim zumom. Tu sjoš i ultraširokugaono sočivo i ToF senzor. Uz to, Mate 40 dolazi sa novim brzim punjenjem od 66W.

Ekran bi trebalo da bude novi tip vodopad modela sa osvežavanjem od 90 herca i poboljšanim prikazom, ali za sada nema nikakvih zvaničnih detalja o tome. Poznato je da će telefon imati Android 11 operativni sistem, Huawei Mobile Services podršku i AppGallery prodavnicu aplikacija sa Petal Search pretraživačem za Google i sve druge aplikacije.

Telefon će biti predstavljen 22. oktobra u Kini, na onlajn događaju, a prodaja počinje već 30. oktobra u toj zemlji.