in

Huawei Watch Fit na testu Blica

Huawei Watch Fit je, baš kao što ime i sugeriše, kombinacija pametnog sata i fitness trekera, pri čemu je iskorišćeno najbolje od oba gedžeta.

Watch Fit će tokom celog dana pratiti vaše aktivnosti, otkucaje srca, nivo stresa, ima ugrađen GPS i većinu funkcija poput drugih Huawei pametnih satova. Sve je upakovano u pravougaono kućište veličine 46mm. Široko je samo 10,7 mm a uz to veoma je lagan i teži svega 21 gram. Kućište dolazi u tri različite boje a prati ga izbor matirane silikonske narukvice u četiri odlične boje. Na našem testu našla se verzija u mint zelenoj boji.

Još jedan super dodatak je na samom ekranu inače veličine 1.64 inča (7.7 cm2). U pitanju je grafički novitet pa vam se u obliku krugova različitih boja na ekranu vidi vreme, notifikacije, otkucaji srca i koji je dan. Generalni utisak je da sat izgleda moderno, upadljivo taman koliko treba i prijatan je za nošenje i korišćenje.

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Huawei Watch Fit

Ova fitness narukvica je otporna na vodu, i to do 50 metara dubine tako da se na njenom programu nalazi i plivanje. Ima ugrađen GPS, najnoviji TruSeen 4.0 senzor koji meri otkucaje srca kao i senzore i žiroskope kako bi se precizno beležile sve vrste fizičkih aktivnosti poput trčanja na pokretnoj traci, sklekovi, čučnjevi, vožnja bicikle… Svaki oblik aktivnosti se beleži, dobijete status treninga a kasnije možete da potražite i detaljniju analizu onog što ste radili. Uz to Watch Fit može da detektuje početak vežbe, prepozna vrstu treninga i podseti vas da počnete da je pratite. Postoji 96 modova vežbi koje sat prati.

Dodatak je i praćenje nivoa zasićenja kiseonikom u krvi (SpO2). Samo za nekoliko sekundi, pokazaće podatke precizno i dati vam referencu kako biste obratili pažnju na vaše zdravlje.

Huawei Watch Fit

Foto: RAS Srbija

Huawei Watch Fit

Inače, moguće je povezati ga i sa Android i sa iOS uređajima, ali nema ugrađni muzički plejer tako da će vam za muziku ipak trebati telefon.

Ostalo imate na ovom satu, od nameštanja alarma, primanja notifikacija (ne i odgovaranje na njih), kontrolisanja muzike na telefonu…

Baterija na satu može da vam traje i 10 dana ukoliko ga koristite “samo” kao sat i za osnovne funkcije poput onih na mobilnom. Uvođenjem vežbanja u računicu ne morate sat da punite 7 dana što je i dalje odlično.