in

Identifikovan UBICA STRAHINJE STOJANOVIĆA, u toku raspisivanje MEĐUNARODNE POTERNICE

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je danas pripadnike policije koji su rasvetlili ubistvo koje se dogodilo 13. septembra ove godine u Novom Beogradu.

“Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave”, rekao je Stefanović.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je ubistvo Strahinje Stojanovića koje se dogodilo 13. septembra u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu kada je njegov džip tokom vožnje odleteo u vazduh. Sa njim u automobilu nalazila se i 45-godišnja Kolumbijka, Sonja Suarez Gomez.

U toku raspisivanje međunarodne poternice

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, nije samo državljanin Republike Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne poternice.

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.

Stefanović je, takođe, podsetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedeljama brzo rasvetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.

„Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela“, zaključio je Stefanović.