in

Ispomoć drugih policijskih agencija u BiH nije dovoljna

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je danas sa ministrom bezbednosti u Savetu ministara Selmom Cikotićem o situaciji sa nezakonitim migracijama sa naglaskom na istočnu granicu i Unsko-sanski kanton, gde je najveći migracioni pritisak.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje je potrebno preduzeti kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom, te o problemima sa kojima se susreće Granična policija, pre svega, kada je reč o nedostatku kadra, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Galić je istakao da su gotovo svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i severoistočni deo granice.

– Granična policija preraspoređuje postojeće kadrovske kapacitete na delove granice gde je najveći migracioni pritisak. Imamo ispomoć i drugih policijskih agencija, ali to nije dovoljno da se adekvatno odgovori na pitanje migracija – rekao je Galić.

Cikotić je istakao da će Granična policija BiH u svom delovanju imati podršku Ministarstva bezbednosti, te da će se fokusirati na efikasniju kontrolu granice i jačanje kapaciteta Granične policije.

Galić i Cikotić su naglasili važnost unapređenja saradnje i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom krizom u BiH.

BONUS VIDEO: Migranti se uputili ka Grčkoj