in

Jedna osoba poginula na protestima u Portlandu

Najmanje jedna osoba poginula je u Portlandu, gde su u toku sukobi rivalskih grupa tokom protesta koji traju mesecima i povremeno postanu nasilni.

Policija je saopštila da su se i smrt osobe i nasilje na protestima desili u Portlandu, ali nisu povezali ubistvo sa demonstracijama.

– Policajci su reagovali i locirali žrtvu sa prostrijelnom ranom na grudima. Lekari su konstatovali da je pogođena osoba preminula – saopštio je portparol policije u Portlandu.

Portparol ističe da je u toku istraga o ubistvu.

Pucnji su se čuli u području Jugoistočne treće avenije i Jugozapadne ulice Alder, a policija nije objavila informacije o osumnjičenim licima.

Na pitanje Rojtersa da li je ubistvo povezano sa sukobima rivalskih grupa demonstranata u pomenutom području, portparol je naglasio da je rano za donošenje takvih zaključaka.

“Njujork tajms” piše da je ubijeni muškarac nosio kapu sa obeležjima grupe ekstremne desnice “Patriotska molitva” u Portlandu, čije su se pristalice sukobile sa demonstrantima u prošlosti, ali Rojters nije mogao da potvrdi autentičnost takve informacije.