in

JEZEROM PLIVAJU LABUDOVI Izletište na Manjači dobilo nove stanovnike (FOTO)

Jezero Šljivno, koje se nalazi u sklopu turističko-rekreativnog centra „Manjača“ od juče ima nove „stanovnike“ pet labudova.

Iz Centra za razvoj i unapređenje sela, koje upravlja ovim prostorom, poručuju da su na ovaj način želeli obogatiti sadržaje na ovom izletištu, piše Srpskainfo.

– U želji da podignemo nivo uslouga i jezero na Manjači učinimo što atraktivnijim doveli smo nove stanovnike jezera, pet labudova koji će svakako ukrasiti jezero. Svi oni koji dođu imaće priliku da naprave dosta lepih fotografija. Isto tako siguran sam da će najmlađi posebno uživati, jer će imati priliku da vide ove prelepe ptice, koje će živeti na ovom prostoru. Već prve reakcije koje smo juče imali prilike videti pokazuju da će deca posebno uživati u ovom novom društvu – kazao je direktor Centra Draško Ilić.

Foto: Ustupljene fotografije
Labudovi na jezeru Manjača

Novoizgrađeni turističko-rekreativni centar u krugu veštačkog jezera Šljivno je u junu otvorio vrata za posetioce i ubrzo je postao popularno mesto brojnih stanovnika banjalučke regije kada su u pitanju dnevni izleti.

Oko jezera zasađeno je ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora sa nadrstrešnicama sa roštiljskim mestima, a posetiocima je na raspolaganju i parking za automobile i autobuse. Obale i plaže jezera su nasute šljunkom, a izvršeno je i poribljavanje jezera amurom i tolstolobikom čija je funkcija čišćenje unutrašnjosti jezera od trave i korova. Oko jezera su uređene zelene površine i zasađeno ukrasno drveće i rastinje.

Nova oaza za odmor i rekreaciju se nalazi na samo tridesetak minuta vožnje od centra grada.

BONUS VIDEO: Labud na ulici