in

KAO U KOŠNICI Jagodinski Akvapark za tri dana posetilo 15.000 gostiju, najviše kupača iz Beograda

Najvrelijeg dana u Srbiji ovog leta, danas je spas od nesnosne vrućine na bazenima Akvaparka u Jagodini potražilo 6.000 ljudi, rekao je Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu Akvapark, Zoran Gligorijević.

“Juče ih je bilo oko 5.000 a u petak oko 4.000, za tri dana 15.000”, rekao je Gligorijević.

Foto: Dušan Aničić / Tanjug

Ocenjujući, po registarcijama automobila, na parkirališta Akvaparka, Šoping centra “Vivo” i oko Izletišta “Potok” i Hill hotela, stigli su iz gotovo svih delova Srbije: Vranja, Leskovca, Zaječara, Niša, Kruševca, Kraljeva, Kragujevca, Pančeva, Sombora, Kikinde, Novog Sada, Požarevca, Svilajnca, Despotovca… a najviše je registarcija Beograda.

 Foto: Dušan Aničić / Tanjug

Bazeni su puni kupača, na tobogane se čeka u dugom redu, kao i ispred restorana brze hrane, za roštilj, sendviče i picu…

Sva mesta u restoranima su popunjena, a organizator, uz postojećih 1.200 ležaljki i suncobrana, prostor oko bazena popunio je sa još 8.000 ležaljki. Na plato ispred Olimpijskog bazena nastupa Plesna grupa “La luna” iz Jagodine.

 Foto: Dušan Aničić / Tanjug

Mnogi od posetilaca Akvaparka iskoristili su priliku da poste Muzej voštanih figura, u kojem su najtraženije bile figure predsednika Rusije Vladimira Putina i najbolje tenisera sveta Novaka Đoković, rečeno je Tanjugu u muzeju, kao i ZOO vrt u koga su, uglavnom, vodili decu.