in

KATAI SPASIO CRVENO-BELE, KAKO BI TEK CRVENELI… Navijači se pribojavali UŽASA, tim sa Marakane igrao 435 minuta BEZ POGOTKA u derbiju

Partizan i Crvena zvezda odigrali su 163. ligaški “večiti derbi”, a crveno-beli su bili na pragu negativnog rekorda posle odigranog poluvremena bez pogotka.

Ukupno devet poluvremena je odigrala Zvezda protiv Partizana i nije uspela da postigne gol, što im je pošlo za rukom u nastavku.

Crveno-beli su na terenu “večitog rivala” slavili samo u dva navrata u prethodnih deset godina, a poslednji trijumf u jesenjem delu sezone na stadionu Partizana ostvario je tim sa Marakane još davne 1993. godine. Nije pobedila Zvezda ni danas, ali je makar dala gol.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

FK Partizan, FK Crvena zvezda

Na kraju prvog poluvremena današnjeg derbija, Zvezda je zaokružila period od više od 405 minuta bez postignutog gola u derbiju. Ukupno, bilo je to 435 minuta bez pogotka, a onda je Aleksandar Katai pogodio iz kaznenog udarca.

Umalo da izabranici Dejana Stankovića obore rekord sa pet derbija bez gola, što se ipak nije desilo.

Crveno-beli su imali puno prilika u prvom poluvremenu, a i na startu drugog – međutim nikako nisu uspeli da pogode mrežu. Napadali su i u drugom sve do momenta kada je Katai pogodio mrežu.

VIDEO: