in

Konslidovaću DS, nikoga neću izbacivati iz stranke

Branislav Lečić, kandidat za predsednika DS na unutastranačkim izborima, a koje aktuelno rukovodstvo ne priznaje, rekao je večeras da će ukoliko dobije podršku članova konsolidovati DS i poručio da neće nikog izbacivati.

Lećič je, inače, na Kalemegdanu predstavio program za predsednika stranke u tri tačke: Evropska unija, građanska Srbija i jednake šanse za sve.

Foto: RAS Srbija

Lečić je današnji poziv predsednika stranke, koji mu je poručio da prestane da “obmanjuje javnost”, i to u roku od dva dana, te da će u suprotnom biti pokrenut disciplinski postupak i protiv drugih članova koji se na isti način ponašaju, video kao “frustrirane trzaje” jedne strane koja nije uspela da prepozna da je ovo velika šansa za objedinjenje ne samo DS, već demokratske ideje.

– Politika koju mi prezentiramo je politika koju svaki demokrata treba da poželi – rekao je Lečić.

Naveo je da predsednik DS odavno kršti Statut stranke i upropašćava DS i njene šanse.

Lečić, međutim, smatra i da nesporazuma više nema od kako je trećina članova Glavnog odbora u Madlenijanumu izglasala održavanje izborne skupštine.

– Lutovac je trebalo kao pravi demokrata da se prijavi da učestvuje u toj izbornoj skupšitni. Ako pobedi, nastavlja, ako ne pobedi, onda u tom slučaju nastavljam ja sa ovom politikom – rekao je Lečić.

Prema njegovim rečima, Lutovac je još uvek predsednik DS i da u izbornom periodu formalno vodi stranku, a od 26. septembra, kada se budu saznali rezultati izbora, stranka, poručuje Lečić, kreće u novi život.