in

“KRIMINAL NIJE MOJA OPCIJA, CEO ŽIVOT SAM RADIO POŠTENO” Počelo suđenje mladenovačkoj grupi zbog dilovanja droge, TOCILO SE BRANIO ĆUTANJEM

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje grupi iz Mladenovca na čelu sa Mladenom Novakovićem (38) zvanim Tocilo, iz Amerića, zbog sumnje da su trgovali heroinom i kokainom.

Novaković je odlučio da se brani ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi, ali je kratko rekao da nije kriv i da ne žželi ni da odgovara na bilo kakva pitanja.

Odbranu je međum izneo Velibor Cvetanov (55) koji je na pocetku izlaganja, rekao da je čitav žživot radio poššteno i da “kriminal nije njegova opcija”.

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

On je međutim potvrdio da je prevozio pakete iz Nišša u Madenovac u kojima, kako je naveo, nije znao šta je bilo, ali je za Novakovića rekao da “liči na čoveka kojem je predavao pakete na naplatnoj rampi u Mladenovcu.

Pored Novakovića i Cvetanova optužen je i Sašša Nikolić (39).

Ova grupa je pohapšena u novembru 2019. godine kada je policija od njih zaplenila 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina.

Pronađeni heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Vrednost narkotika koja je tada pronađena kod njega procenjena je na pet miliona evra.

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

Novaković je inače hapšen više puta, najpre zbog zelenašenja, pa pljački, a 2012. je uhapšen zajedno sa još desetak osoba, među kojima su bili i policajci.

Tada je organizovao mrežžu prodaje droge, tako što je paketiće od po 20 grama, ostavljao pored puta, izvan Mladenovca, obično ispod nekog kamena ili pored saobraćajnih znakova, koje su kasnije preuzimali ostali članovi grupe radi ulične prodaje.