in

Laptop lakši od vekne hleba

Lenovo je upravo predstavio ThinkPad X1 Nano, najlakši ThinkPad ikada koji teži samo 907 gram.

U pitanju je prvi ThinkPad kompanije Lenovo koji je baziran na Intel Evo platformi i koga pokreću Intel Core procesori 11. generacije.

Foto: Promo

ThinkPad X1 Nano

Ovaj lagani laptop ima 2K displej dijagonale 13 inča, četiri zvučnika i četiri mikrofona rotacije 360 stepeni koji dodatno poboljšavaju audio-vizualne sposobnosti. Izuzetnu povezanost obezbeđuje WiFi 64 i opciona 5G5 mreža dostiže nove nivoe uvek efikasne povezanosti i saradnje u novom hibridnom radnom svetu.

ThinkPad X1 Fold

Foto: Promo

ThinkPad X1 Fold

Lenovo je ujedno predstavio i prvi sklopivi PC uređaj na svetu, ThinkPad X1 Fold. U pitanju je zanimljiva inovacija jer X1 Fold predstavlja revolucionarnu kombinaciju prenosivosti. Ideja je da možete da ga koristite kao veliki tablet kada je potpuno rasklopljen (ili da podelite ekran na dva susedna ekrana). Preklopnik možete podupreti vodoravno da biste ga koristili poput punog 13-inčnog prenosivog računara, sa opcionalnom odvojivom tastaturom. Možete ga preklopiti za 90 stepeni, okrenuti vertikalno i koristiti ga kao minijaturni prenosni računar (tastatura ekrana je na dodir i onda se nalazi u donjoj polovini). Možete ga okretati i vodoravno i koristiti poput knjige, sa opcionim olovkom. Ili možete da ga jednostavno preklopite i lako nosite, a da vam ne zauzima puno prostora u torbi.

Sve pokreću Intel Core procesori sa Intel Hybrid tehnologijoma, a tu je i podrška za 5G. Dodajte i 2 USB-C porta i slot za SIM karticu, 8GB RAM i do 1TB interne memorije kao i bateriju od 50Wh.

Cena je 2.499 dolara.