in

Lekari KBC “Dragiša Mišović” i dalje zabrinuti, imaju pacijenta od 22 godine koji je u TEŠKOM STANJU

“U kovid bolnici KBC Dragiša Mišović uglavnom su pacijenti stariji od 70 godina, ali tu je i jedna osoba od 22 godine koja je u veoma teškom stanju. Lekari su zabrinuti i nadaju se da će uskoro moći da se vrate na redovan režim rada, onoliko koliko uslovi to budu dozvoljavali”, kaže dr Predrag Savić, pomoćnik direktora te ustanove.

Lekari i epidemiolozi strahuju da bi moglo doći do povećanog broj zaraženih koronavirusom zbog onih koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja gde je loša epidemiološka situaicija.

U KBC Dragiša Mišović trenutno je 70 pacijenata. Više od 20 ih je u teškom oštem stanju, a 10 na intenzivnom lečenju. Od toga, četiri pacijenta su intubirana.

Predrag Savić je za “RTS” rekao da na sreću, još uvek nema pacijenata koji se očekuju s letovanja i da je uglavnom reč o pacijentima koji su se zarazili u zemlji.

Podseća da je KBC “Dragiša Mišović” isključivo kovid bolnica, ali da ginekologija zbrinjava i nekovid pacijente.

Kako kaže, nadaju se da će uskoro moći da uspostave normalan proces rada i u ostalim delovima bolnice, ako uslovi to budu dozvoljavali.

Ukazuje i da je njegova ustanova, pored Infektivne klinike i KBC Bežanijska kosa, trenutno jedina koja zbrinjava kovid pacijente i da je broj obolelih u poslednjih mesec dana na istom nivou.

Savić je rekao da lekari u Mišoviću nisu primetili rasterećenje koje su doživele druge bolnice, ali da pokušavaju da odmore ljude.

VIDEO: Kako korona ulazi u ljudske ćelije