in

Melanija i Ivanka zategle odnose?! “Kad Melanije nema Ivanka ide u pozorište Bele kuće”

Američki mediji ovih dana pišu o navodnom sukobu prve dame SAD Melanije Tramp, i ćerke predsednika SAD Ivanke Tramp. Prema njihovim navodima, ove dve dame nalaze u konstantnoj borbi za vlast i uticaj na predsednika, ali i za uticaj unutar Bele Kuće. Informacije o navodnim neslaganjima unutar predsedničke porodice, prva je iznela novinarka Meri Džordan, koja je o tome napisala knjigu po imenu “Umetnost njenog posla: Neispričana priča Melanije Tramp.”

 Ivanka Tramp je, u svojoj težnji za vlašću u prvim danima predsednikovanja njenog oca pokušala da preimenuje kancelariju prve dame Bele kuće u „Kancelariju prve porodice“, ali je Melanija Tramp oštro blokirala i osudila taj korak, a to je tek jedna od pikanterija iz Melanijinog života koje je u novoj knjizi otkrila novinarka “Vašington posta” Meri Džordan.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Evan Vucci

 

Sudeći prema novoj knjizi, Melanija i Ivanka su od početka imale zategnut odnost, a prvoj dami je navodno najviše smetala prevelika ambicija predsednikove ćerke iz prvog braka, zbog čega ju je u jednom trenutku nazvala “zmijom”.

U odsustvu Melanije, koja se nije odmah preselila u Belu kuću, Ivanka se kao najstarija predsednikova ćerka borila za uticaj. Ona je, navodno, želela da preuzme kancelarijski prostor koji je tradicionalno rezervisan za prvu damu.

– Kada Melanija nije tu, Ivanka je koristila privatno pozorište sa plišanim crvenim sedištima i uživala u drugim čarima Bele kuće. Neki su rekli da je prema privatnom prebivalištu postupala kao da je to njen sopstveni dom. Melaniji se to nije dopalo. Kada su se ona i njen sin Baron konačno uselili, ona je postavila čvrste granice – piše u knjizi.

Ivanki je, s druge strane, smetala želja Melanije Tramp da napismeno dobije potvrdu da će njen sin Baron imati veće finansijsko nasledstvo od ostale dece – odnosno, Trampove dece iz prvog braka.

Novinarka je u knjizi opisala i da se Melanija i Ivanka suptilno vređaju, te da Melanija Ivanku naziva “princezom”, jer je razmažena, a Ivanka Melaniju “potretom”, jer “govori koliko i slika na zidu”. Ivanka navodno pokušava da smesti Melaniji i da ugrozi njen odnos sa Donaldom, puneći glavu svom ocu negativnim komentarima o njoj.

Кnjiga nazvana “Umetnost njenog posla: Neispričana priča Melanije Tramp” temelji se na više od stotinu intervjua sa ljudima koji Melaniju poznaju iz raznih faza njenog života, od njenog detinjstva u Sloveniji, pa sve do vremena u Beloj kući. Predstavnici odnosa sa medijima koji zastupaju Melaniju Tramp navode da je reč o izmišljotinama.