in

Mihailo i Ljubica Karađorđević: Srbija je naš dom i ni u jednom trenutku se nismo pokajali (FOTO)

Iako su mogli da biraju bilo koje mesto na svetu gde će živeti i oformiti porodicu, mladi prinčevski par, Ljubica i Mihajlo Karađorđević, izabrali su Topolu.

“Ovde smo došli pre dve godine, jer Srbija je naš dom i ni u jednom trenutku se nismo pokajali. Svi su nas odlično prihvatili i nakon samo dve nedelje osećala sam se kao kod kuće”, rekla je u za RINU princeza Ljubica Karađorđević.

Međutim, Šumadinci ne samo da su fenomenalno prihvatili princa i princezu, nego su na takav način ugostili i sve njihove prijatelje iz inostranstva.

“Svi su oduševljeni Topolom i ovim prelepim krajem, pa nakon što nas posete svima bude jasno zašto smo baš ovde birali da stvorimo naš dom”, kaže princeza Ljubica.

Ona i njen suprug Mihajlo, dugo su, kako kaže, smišljali način na koji će se odužiti Topolcima.

“Odlučili smo da organizujemo Dečiji festival i okviru njega, mališanima da predstavimo aktivnosti koje nisu svakodnevne i da promovišemo lokalne sportske klubove”, izjavila je princeza.

Treći po redu Dečji festival održan na Oplencu u organizaciji Fondacije “Koreni” koja je pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević. Festival su posetili učenici Osnovne škole “Karađorđe” iz Topole, i grupa dece iz hraniteljskih porodica.

Deci su na raspolaganju bili jahanje konja, streličarstvo i gađanje iz vazdušne puške. Ulaz i sve aktivnosti bili su besplatni, kao poklon princa Mihaila i princeze Ljubice, i prijatelja Festivala deci iz Topole i okoline. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posetilaca bio je oko 30.

“Mihailo i ja smo presrećni što se Dečji festival na Oplencu održava po treći put, čime prerasta u svojevrsnu tradiciju koja će, nadamo se, uspeti da se nastavi i u godinama koje dolaze. Svi smo svesni okolnosti u kojima se nalazimo, ali ni u ovim teškim vremenima ne smemo zaboraviti koliko je važno omogućiti deci da provode vreme u prirodi, istražuju svoja interesovanja, i da se pravilno razvijaju kroz usvajanje novih veština. Koliko je to važno potvrđuju i osmesi dece koja su juče učestvovala na Festivalu, i koja se već raduju narednom”, izjavila je princeza Ljubica Karađorđević.

Festival je održan u skladu sa merama predostrožnosti propisanim od strane Vlade Republike Srbije. Za sve posetioce bile su obezbeđene zaštitne maske i dezinfekciona sredstva, a posete su bile organizovane u grupama kako bi se poštovalo ograničenje u maskimalnom dozvoljenom broju okupljenih i fizička distanca.