in

Miša Kravcev, poznati slikar iz Beograda na velikoj izložbi u Veneciji! (VIDEO)

Poznati beogradski slikar Mihajlo Miša Kravcev, učestvovaće na velikoj izložbi posvećenoj filmskom festivalu u Veneciji, koja spada u program samog festivala.

Izložba ce trajati od 2. do 20. septembra. Izložbu će otvoriti stalni selektor venecijanskog bijenalea profesor doktor, likovni kritičar i istoričar umetnosti, Đorđo Grigorio Graso.

Kravcev je do sada imao ukupno 29 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i veliki broj zajedničkih, od kojih su najznačajnije one u Palati Zenobio, u sklopu 58-og Venecijanskog Bijenalea U Veneciji, samostalna izložba u Milanu, u galeriji Persolja, zatim ona u Kulturnom centru Beograda, Velikoj Sali Doma Vojske Srbije, galeriji Đura Jakšić u Skadarliji koju je otvarala Mirjana Živković, tadašnja urednica kulture Politike,u Stokholmu 1998, u sklopu manifestacije Stokholm, Evropska prestonica kulture, a učesnik je i velikog broja značajnih zajedničkih izložbi, gde je izlagao sa ostalim probranim vodećim savremenim umetnicima, današnjice.
– Slike Miše Mihajla Kravceva predstavljaju sam život i mi svi bi trebalo da ih gledamo svakoga dana…  – izjavio je profesor doktor Đorđo  Grigorio Graso, likovni kritičar i istoričar umetnosti, i stalni selektor Venecijanskog Bijenala.