in

“MOG SINA JE UBIO ČOVEK KOG JE MNOGO VOLEO” Proslava dečjeg rođendana se pretvorila u krvoproliće, hicem iz pištolja upucao BRATA

Dejan Jovanović (29) iz sela Deč kod Šimanovca preminuo je pošto ga je hicem iz pištolja u glavu, kako se sumnja, pogodio brat od strica, Milenko Jovanović (48), i to na proslavi dečjeg rođendana!

Tragedija se dogodila u subotu u dvorištu osumnjičenog Milenka, koji je slavio rođendan najmlađem sinu, a on se sumnjiči za ubistvo iz nehata.

– Slavili smo drugi rođendan detetu. Dejan je bio kod nas ceo dan. Mnogo je voleo Milenka, a i on njega. Šalili su se sve vreme, zajedno pekli pečenje – priča Milenkova supruga Ljubica i nastavlja:

– Muž je oko 19 sati opalio metak iz pištolja, veselja radi. Potom ga je stavio na prozor, ali je ubrzo hteo da skloni oružje odatle zbog dece. Kako ga je uzeo u ruku, on je opalio. Metak je prošao kroz frižider, koji je bio u dvorištu, i pogodio Dejana, koji je sedeo za stolom iza frižidera, u potiljak.

Ljubica kaže da je na slavlju bilo 15 gostiju i da su svi skočili da pomognu Dejanu.

– Rođaka ga je polila vodom, podigli su mu glavu i oko mu se pomerilo. Kažu da je tada disao – priča uplakana žena, komentarišući da su sreća i radost u trenu prerasli u vrisku, bol i suze.

Foto: B. Janačković / RAS Srbija
hitna i policija

Ona objašnjava da je njen suprug Milenko ranjenog Dejana stavio u kola i odvezao kod lekara u Pećince, pa se vratio kući.

– Bio je uplakan, ostavio je živog Dejana. Ponavljao je: “Šta sam to uradio!” Mnogo mu je teško – kaže Ljubica.

Prema njenim rečima, Milenko je sam pozvao policiju i rekao im šta se desilo, odnosno objasnio im “da ni sam ne zna kako je pištolj opalio”.

– Nepažnja ili sudbina uništila je dve porodice – dodala je.

I porodica ubijenog juče je bila u suzama.

– Ne mogu da verujem, ostao sam bez sina koji ni mrava nije zgazio, a opet, ubio ga je čovek kojeg je Dejan mnogo voleo – priča neutešni otac Stevan i dodaje: – Dejan je obožavao Milenka i njegovu decu. Ne znam šta se tačno desilo, nisam bio tamo, ali šta god da je, Milenko će da izađe iz zatvora, a moj sin neće iz groba. Ne znam zašto mu je trebao taj pištolj uopšte, a čujem da ga ima i da ga krije već 10 godina – kaže potreseni otac za Kurir.

Sinu dao ime po ubijenom

Supruga uhapšenog Milenka kaže da je on, dok je čekao policiju, molio boga da Dejan preživi.

– Da je znao da je Dejan mrtav, verujem da bi se on istog trena ubio, toliko ga je voleo. Našem najmlađem sinu, kome smo i slavili rođendan, dao je ime Dejan baš po njemu – objašnjava potresena žena.

Umesto svadbe, sahrana

Dejanovi roditelji kažu da je planirao da sledeće godine ide u Nemačku da se oženi.

– Imao je tamo verenicu, Nemicu. Javili smo joj šta se desilo, užasno se potresla. Rekla je odmah da će nam poslati novac i sve što treba i da planira da dođe na sahranu. Umesto da im spremamo svadbu, ovo nas snađe – kukao je na sav glas Dejanov otac.