in

MOLIO SAM SE DA TO NIJE MOJA SMILjKA: Otac trudnice koja je poginula kod Dobanovačke petlje skrhan – izgubio ćerku i nerođeno unuče

U udesu su povređeni njihovi sugrađani i kolege, vozač automobila Kristijan S. (41) i Alen V. (35), koji je sedao na zadnjem sedištu pored nastradale žene, koja je, kako smo nezvanično saznali, bila u petom mesecu trudnoće. Povređeni muškarci, koji su bili u svesnom stanju, prevezeni su kolima Hitne pomoći u KBC Zemun.

Kako su za “Novosti” potvrdili u Hitnoj, njihove ekipe su, po dolasku na mesto nesreće, mogle samo da konstatuju smrt Smiljke i Predraga.

Smiljka Trivić, Foto privatna arhiva

Prema rečima očevidaca, kamion jedne prestoničke firme za transport bio je parkiran u krajnje desnoj, odnosno zaustavnoj traci, jer je na vozilu pukla guma. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, “pežo” sremskomitrovačkih registarskih oznaka, koji se kretao u pravcu Beograda, podleteo je pod zadnji, levi deo kamiona.

– Kada sam čuo da se desila saobraćajna nesreća i da je nastradala Smiljka, koja je bila trudna, molio sam Boga samo da to nije moje dete. U tom strahu nisam mogao ni da vidim koji je auto, ni gde se desila tragedija – kaže, za “Novosti”, Veljko Mataković, otac nastradale, nakon što je saznao da je u trenu izgubio svoje dete i nerođeno unuče.

KUM: BILA JE SREćNA ZBOG TRUDNOĆE

SAMO pre nekoliko dana Smiljka je svog kuma Dragana Kostića, kome je krstila decu, iznenadila lepom vešću.

– Rekla mi je da je u petom mesecu trudnoće i da nosi devojčicu. Bila je veoma sretna. Sledeće nedelje je trebalo da ide na trudničko bolovanje – kaže Dragan, koji se odmah odazvao da pomogne u najtežim trenucima njenim roditeljima.

Skrhan od bola otac se na trenutak prisetio tog poslednjeg jutra, kada ni slutio nije da ćerku, uoči njenog polaska na posao, vidi poslednji put u životu.

Predrag Gemović, Foto privatna arhiva

– Popili smo kafu i krenuo sam za svojim poslom. Ona mi kaže: “Ćao, ćao i sretno”. To je bio sav razgovor – kaže neutešni otac.

Porodica nastradale Smiljke, kako kaže, ne zna kako je došlo do udesa, jer zvaničnu informacije od policije nisu dobili.

Foto Z. Jovanović

– Ona je pre pet dana počela da radi u Beogradu, jer se firma u kojoj je radila u Sremskoj Mitrovici ugasila, pa su počeli poslove da obavljaju za neko drugo preduzeće. Ujutru su došli kolege i taj gazda bivše firme po nju, da idu na posao – govori skrhan od bola otac, koji je iz Bjelovara pre 27 godina sa porodicom došao u Sremsku Mitrovicu.

Na mesto nesreće izašli su i vatrogasci, koji su morali da iseku karoseriju automobila da bi izvukli povređene i tela nastradalih. Ekipe JKP “Parking servirsa”, nakon skoro sat vremena uspele su da odvoje “pežo” od kamiona, dok o silini udarca svedoči i gotovo uništen prednji deo automobila. Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije