in

MUŽA UBILA SA 40 UDARACA BUDAKOM PO GLAVI Svirepa Ramza za zločin dobila svega 5 godina, a onda je SEKIROM USMRTILA MAJKU, komšije: “Plašili smo se nje”

Ramza Karajčić (62) iz Kozluka, kod Zvornika, uhapšena je zbog sumnje da je u utorak ubila svoju majku Namku Kokić (83), tako što ju je seekirom udarala po glavi. Sve se dogodilo u porodičnoj kući, gde su njih dve zjedno živele.

Kako saznajemo, zločinu je prethodila svađa između ćerke i majke tokom koje je Ramza zgrabila sekiru i majku više puta udarila po glavi. Nakon stravičnog zločina, Ramza je otišla u policiju i sama prijavila šta je uradila.

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija
Ramza se sama predala policiji

– Žena je, vidno uzrujana i uznemirena, oko 18.30 došla u Policijsku stanicu u Kozluku i dežurnom policajcu prijavila da je ubila majku. Sve je detaljno opisala i rekla da je telo ostalo u kući. Patrola je izašla na teren i u jednoj sobi zatekla okrvavljeno telo starice. Pomoći joj nije bilo – rekao je za “Novosti” izvor iz policije.

Portparol PU Zvornik Miljan Bobar kaže da je uviđaj izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini u saradnji sa policijskim službenicima PU Zvornik i uz prisustvo lekara mrtvozornika.

Ubila i muža

Inače, Ramza je već osuđivana zbog ubistsva, i to svog muža Ramadana Karajčića (52) kojeg je 30. juna 2009 godine zatukl sa najmanje 41 udarcem budakom po glavi i grudima. Zbog tog zločina Okružni sud u Bijeljini osudio ju je na pet godina zatvora, uz niz olakšavajućih okolnosti.

Kobnog dana Ramadan i Ramza su bili u poseti kod njenog brata Fadila Kokića, u čijoj je kući zločin i počinjen. U presudi se navodi da je motiv ubistva bila neosnovana ljubomora, a zločinu je prethodila žestoka svađa među supružnicima.

Ramadan je nakon svađe legao na sunđer u dnevnom boravku, a Ramza je u naletu besa otišla u kuhinju i dohvatila budak. Vratila se, i dok je Ramadan ležao na leđima, prišla mu je sa leve strane da ga mlati budakom. Udarala ga je dok mu doslovno nije smrskala lobanju, a obdukcijom je utvrđeno da je mužu zadala najmanje 41 udarac po glavi i grudima.

I tada se nakon zločina sama prijavila policiji. Po izlasku iz zatvora živela je u domaćinstvu sa majkom Namkom, sa kojom se nije najbolje slagala i često su se svađale.

Česte svađe s majkom

Ramzina snaja, Zorica Simanić, kaže da je ubistvu prethodila svađa.

– Nismo ništa videli, ali one su se često svađale. Živele su u istoj kući, u dve različite sobe. Nisu se dobro slagale i često su znale da se žestoko posvađaju – rekla je Simanićeva.

Komšije se plašile Ramze

Komšije kažu da su šokirane što se u njihovoj okolini desilo ubistvo. Priznaju da su se pomalo plašili Ramze, jer su znali da je ranije ubila muža.

– Mi sa njom nismo imali problema, ali se sa majkom stalno svađala. Očigledno da je ona bila temipirana bomba i nije nam jasno kako je za onako svirep zločin osuđena na tako mizernu kaznu – govore komšije, koje su insistirale na anonimnosti.