in

NE MORA ZNATI DA RADI NA RAČUNARU Ovako jedna opština traži službenika za AUTOMATSKU OBRADU PODATAKA

U moru gluposti, korupcije i naopakih kriterijuma za zapošljavanje, Živana Sabljić, aktivistkinja iz Drvara, nedavno je ukazala na jedan zaista neverovatan.

Sabljićeva je na svom Fejsbuk profilu objavila isečak iz Službenih novina opštine Bugojno, u kojem doslovno stoji da za radno mesto službenika koji se bavi automatskom obradom podataka nije potrebno da kandidat poznaje rad na računaru, piše Srpskainfo.

Ranije je tak strašni uslov očigledno postojao, pa je nekom, valjda, zasmetao, te je lokalna vlast odlučila da tu nepravdu ispravi.

U Službenim novinama opštine Bugojno od 27. jula se tako navodi da je opštinski načelnik doneo odluku o izmeni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji stručne službe opštinskog načelnika i Veća opštine, a izmena glasi: ”U članu 1. u uslovima za obavljanje poslova radnog mesta stručni saradnik za automatsku obradu podataka briše se uslov – paznavanje rada na računaru”.

Ova objava je izazvala lavinu komentara u stilu “sramota”, “samo još sliku da stave”, “ovo je za mentalnu detonaciju”… a jedna duhovita komentatorka je samo kratko napisala: “Odoh ja u pilote!”