in

“Ne znamo šta se dogodilo na tom treningu…”

Posle svega, mene zanima gde je Miketić bio sve ove godine, šta je radio i ko ga je krio – rekao je Zmajko Cvetković, brat Vlada Cvetkovića (20), kik-boksera koji je ubijen 3. novembra 1997. godine, a čiji ubica je tek juče, nakon 23 godine bekstva, uhapšen!

U Baru je juče priveden Beograđanin Predrag Miketić (42), za kojim je 16 godina bila raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je pre 23 godine u Beogradu ubio poznatog kik-boksera i reprezentativca Jugoslavije.

Miketiću je u Crnoj Gori određen ekstradicioni pritvor i čeka se njegovo izručenje.

Porodicu Cvetković je iznenadila vest iz Crne Gore. Kako su ispričali za “Večernje novosti” već su izgubili svaku nadu da će osumnjičeni za smrt njihovog Vladana biti priveden pravdi.

– Miketić je imao samo 19 godina kada je ubio mog brata. Da bi on tada pobegao, sakrivao se, menjao dokumenta, morao je da ima nekog i to nekog vrlo moćnog ko mu je to sve omogućio – kaže Cvetković.

On dodaje da je pored tela njegovog brata ostao njegov sportski ranac, a nedaleko odatle, navodno, torba sa oružjem, koja je kasnije nestala! To je konstatovano i tokom uviđaja. Kasnije, međutim, kako je istraga odmicala, toj torbi je izgubljen svaki trag.

– Prvo je bio uhapšen Goran Pavlović, koji se, takođe, teretio za ubistvo mog Vladana. Istragu je vodio tadašnji istražni sudija Dobrivoje Gerasimović, a odbranu Pavlovića preuzela je jedna od najplaćenijih tadašnjih advokata Ljiljana Laban. Uspela je da svog klijenta odbrani i on je posle samo mesec dana izašao iz pritvora i branio se sa slobode. Sudski postupak nikada nije pokrenut, iako se sumnjalo da je on bio neposredan svedok ubistva i da je odvezao ubicu moga brata posle zločina – kaže on.

Porodica Cvetković ni danas ne zna iz kog razloga je ubijen njihov sin i brat. Vladan se ceo svoj život bavio sportom i bio je državni reprezentativac u kik-boksu. Kobne večeri bio je na treningu, a sa njim u sali i Predrag Miketić, koji je trenirao za isti klub.

– Ne znamo da li se nešto dogodilo na tom treningu, ali ono što je sigurno je da Miketić nije drugačije mogao da naudi mom bratu, već da puca u njega. Nije mi jasno šta je to moglo da bude pa da on ispali ceo šaržer ka mom bratu u stomak i grudi. I danas čekamo odgovor na to pitanje – kaže brat ubijenog sportiste.

Prema saznanjima “Novosti” Miketić je uhapšen u Baru još prošle nedelje, a ne juče kako su saopštili crnogorski mediji.

Za njim je međunarodna poternica raspisana 2004, sedam godina posle ubistva Cvetkovića ispred službenog ulaza stadiona Crvene zvezde. Tadašnji načelnik beogradske kriminalističke policije Milenko Erčić rekao je na konferenciji za novinare da je razlog za ubistvo bio “prethodni nesporazum” između ubica i ubijenog.

Taksista ga ranjenog odvezao do bolnice

Vladan Cvetković bio je vrhunski sportista i član kik-boks kluba Crvena zvezda – Delije. Kada je smrtno ranjen pao na pločnik, a dvojica mladića se dala u beg, naišao je taksista koji ga je prebacio u Urgentni centar. Uprkos naporima lekara on je ubrzo izdahnuo.