in

Nemanja Šarović predstavio pokret koji je osnovao sa generalom Božidarom Delićem

Novi politički pokret “Ljubav, vera, nada” predstavio je danas u Beogradu Nemanja Šarović, donedavni zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

On je napustio SRS u julu zbog nesuglasica s njenim rukovodstvom.

Cilj njegovog novog poketa, kako je objavio, nije samo “rušenje aktuelnog režima”, već pre svega “uređivanje sistema države”.

Šarović je novinarima u Medija centru rekao da su već predata dokumenta za registrovanje pokreta čiji je on predsednik, i da će pokret prerasti u stranku “kada se za to steknu uslovi”.

Za naziv pokreta – “Ljubav, vera, nada”, rekao je da je odabran jer su to “univerzalne hrišćanske vrline, ono što nam je potrebno kao društvu, narodu i državi, a od čega smo se kao društvo prilično udaljili”.

Šarović je ocenio da su građani “nezadovoljni i vlašću i opozicijom”, a “žele da žive u državi u kojoj zakon važi za sve”.

Šarović je rekao da neće postati isti kao dosadašnji politički protivnici Vučića i da će mu politički disati za vratom.

On je rekao i da se taj pokret neće udruživati s drugim opozicionim pokretima i strankama, a smatra i da “matematika u politici ne važi”.

“Mi smo se već udružili sa svojim političkim istomišljenicima. Naš cilj je da predstavimo svoje ideje, zaslužimo poverenje građana i sprovedemo te ideje. Naš politički protivnik je Aleksandar Vučić”, kazao je Šarović.

Najavio je da će novi pokret učestvovati na izborima, iako “izborni uslovi nikada nisu bili fer”, i da se neće obraćati zemljama Zapada za poboljšanje izbornih uslova, već da će se za to “sami izboriti”.

Zamenik predsednika novog pokreta, penzionisani general Božidar Delić, bivši član i SRS i SNS, izjavio je da je taj pokret usmeren ka “onima koji teško žive, a nisu se usuđivali da do sada progovore”, i da pokret “Ljubav, vera, nada” želi da se “bori zajedno s njima”.

(Beta)