in

NEPOKRETAN, A VEZAN ZA BOLESNIČKI KREVET Policija skinula lisice sa ruku Džejkoba Blejka

Policija je skinula lisice sa ruku Džejkoba Blejka u koga su policajci u Viskonsinu ispalili sedam hitaca u leđa tokom rutinske intervencije.

On je bio vezan za bolnički krevet iako je trenutno nepokretan, ali su lisice uklonjene, rekao je njegov advokat Patrik Kaferti za CNN.

Kaferti je dodao da je ukinuta policijska poternica, koja se koristila kao objašnjenje zašto su Blejku stavljene lisice, kao i da on više nema policijsku zaštitu.

Prethodno je portparol šerifovog okruga Dejvid Rajt objasnio da je Blejk bio vezan lisicama za krevet jer “ima prekršajne ​​naloge za hapšenje zbog zločina koji je počinio pre pucnjave”.

Blejk, stanovnik Viskonsina, ostao je paralizovan od pojasa na dole nakon što ga je beli policajac sedam puta pogodio u leđa koji je ove nedelje pokušao da ga privede u Kenoši.

Ranjavanje Blejka izazvalo je nemire u Kenoši, u američkoj državi Viskonsin. Na video-snimku se vidi da je Blejk pogođen u leđa hicima koje je ispalio beli policajac. Snimak je objavljen na internetu i izazvao je nasilne proteste.

“Sa dostupnih snimaka sve ukazuje na to da je policija upotrebila silu protiv Blejka koja je bila prekomerna. Isto tako je vrlo moguće da je sila upotrebljena protiv Blejka bila po prirodi diskriminaciona”, rekao je portparol kancelarije Bašeleove Rupert Kolvil.

Blejka je u bolnici danas obišao otac, koji je rekao da mu se “srce kida” jer je njegov sin lisicama vezan za bolnički krevet.

– Njegovo prvo pitanje je bilo: “Zašto su me toliko puta upucali?”. Odgovorio sam mu da uopšte nije ni trebalo da ga upucaju – rekao je stariji Džejkob.

U vreme incidenta, koji se dogodio u nedelju, postojao je nalog za hapšenje Blejka zbog njegove navodne veze s pozivom o porodičnom nasilju, koji je policija dobila ranije ove godine.

VIDEO: Policajac ispalio 7 metaka u Džejkoba Blejka