in

NIJE HTEO MEČ PROTIV TIMA IZ TZV. “REPUBLIKE KOSOVO”, SAD DOBIO OTKAZ! Srbin ostao bez posla baš pred evro-iskušenje

Kuglice na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope odlučile su da varšavska Legija ovog četvrtka dočekati predstavnika takozvanog Kosova, ali na klupi poljskog kluba u meču sa Dritom tada neće biti srpski trener.

Naime, Legija je saopštila da Banjalučanin Aleksandar Vuković, nekadašnji fudbaler Partizana, više nije njen trener.

Odluka o otkazu doneta je zbog eliminacije u Ligi šampiona (od Omonije, koja je potom dobila i Crvenu zvezdu), ali i samo dva trijumfa u uvodna četiri kola poljskog prvenstva.

Foto: Leszek Szymanski / EPA;

Aleksandar Vuković

On je nedavno izjavio da nije želeo Dritu za rivala, ali da se, kada je već žreb tako odredio, nadao trijumfu.

– Nadao sam se da će nam Sileks doći u goste. Imam lični stav o tzv. Kosovu. Ne moram da ga naglašavam. Srbin sam i jasna su mi osećanja po tom pitanju. Što se tiče utakmice, sedeću na klupi. Mislim da ću najbolje uraditi posao tako što će Legija proći u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao je nedavno Vuković za “Sportski žurnal”.

Ipak, ekipu neće voditi u tom duelu jer je danas s njim prekinuta saradnja, ali bi na pomenutom susretu trebalo da zaigra Filip Mladenović, reprezentativac naše zemlje i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Vuković je tokom 538 dana na kormilu varšavskog tima vodio ekipu u 67 mečeva, od kojih je 37 dobio, 18 izgubio, a u preostalih 12 bilo je nerešeno.

Vuković je tokom igračke karijere od 1998. do 2000. nastupao za Partizan, a u trenerskoj karijeri radio je samo u redovima Legije, koju je peruzeo u avgustu 2018. godine, nakon smene Deana Klafurića. On je prvi stranac u istoriji tamošnjeg prvenstva koji je osvojio šampionski trofej i kao trener i kao igrač nekog kluba.

Video: Siniša slobodnjacima teroriše golmana na treningu