in

“NIKADA NIJE DIVLJAO, VOZIO JE PO PRAVILIMA, UVEK IMAO KACIGU…” Tinejdžer poginuo kada ga je udario “jaguar”, kažu da je vozač u ruci DRŽAO MOBILNI TELEFON

Šesnaestogodišnji Nikola M. iz sela Beranje kod Požarevca preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreči u svom selu, kada je na njega, dok je votzio motor, naleteo automobil “jaguar” za čijim volanom je bio S. M. (43) iz Sirakova.

Prema saznanjima “Blica” tinejžer je vozio svoju “jamahu”, a na njegov motocikl, u blagoj krivini udario je “jaguar”. Navodno, vozač “jaguara” je bio zaokupljen mobilnim telefonom, da li je slao poruku ili razgovarao, izgubio je kontolu i prešao u suprotnu traku. Mladi motociklista, koji je imao kacigu na glavi, pao je sa motora, a koliko je udarac bio silovit svedoči i to da je “leteo” nekoliko metara.

Maloletnik je zadobio povrede glave i odmah prebačen u Beograd, ali je ubrzo po prijemu preminuo, a vozač “jaguara” je priveden.

– Tragedija. Mali Nikola je bio dobar, pouzdan motociklista, nikada nije divljao. Vozio je dve, tri godine. Uvek po pravilima- kaciga na glavi, propisna brzina – kažu u Nikolinom selu Beranje.

Odmah po saznanju da je Nikola teško povređen, otac i baba tinejdžera, koji rade u Austriji, krenuli su ka Beranju.

– Kod njih u kući samo se čuje plač. Nikola je zaista bio divno dete. Nedavno, 3. avgusta je proslavio 16. rođendan – dodaju naši sagovornici.

Nikola je u selu živeo sa dedom Predragom i prababom, jer su mu roditelji u Austriji.

– Mnogo je bio vezan za dedu, koji ga je stalno vodio u lov. Roditelji su mu se uzeli mladi, izrodili dve ćerke i njega. Nikola je najmlađi. Roditelji su se razveli. Oboje su u Austriji, a Nikolin otac se ponovo oženio – pričaju meštani ovog požarevačkog sela.

Pročitajte i…

Dečak je odrastao u Austriji, a u Srbiju se vratio prošlog leta.

– Nije hteo tamo da ide na zanat, već ovde – kažu poznanici stradlog tinejdžera i dodaju da je “Nikola imao dosta planova i da je napažnjom starijeg vozača sprečen da ih ostvari”.