in

“NIKADA SE PRE NISU NI SRELI” Pucao na dva muškarca zbog NESPORAZUMA U SAOBRAĆAJU, jedan ranjen u nogu, drugi u stomak

Do pucnjave u Nikšiću, koja se dogodila u blizini stadiona fudbalskog kluba “Sutjeska” pre pet dana, došlo je zbog nesporazuma u saobraćaju.

Nikšićaninu Nikoli Blagojeviću, koji je osumnjičen za teški pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja jer je, kako se sumnja, 22. avgusta u pucnjavi ranio Milana Doderovića (40) i Slavka Cerovića (42) u blizini stadiona fudbalskog kluba “Sutjeska”, istražni sudija odredio je pritvor do 30 dana.

– Nakon saslušanja kod sudije za istragu, okrivljenom N.B. određen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – kazala je za “Dan” portparol Višeg suda, Aida Muzurović.

Foto: Miloš Vujovic / Anadolu

Kako se saznaje iz izvora bliskog istrazi, do pucnjave je došlo zbog nesporazuma u saobraćaju i oštećeni i osumnjičeni ranije nisu imali sukobe, niti se poznaju. Doderović je ranjen u predelu noge, a Cerović u predelu stomaka. Kako se još nezvanično saznaje, Cerović i Doderović su se nakon događaja koji se desio na samo desetak metara od stadiona “Sutjeske”, sami javili Centru bezbednosti u Nikšiću.

Podsetimo, u mestu Dragova Luka u Niksiču, 22. avgusta oko 20 sati, došlo je do pucanjve u kojoj su povrede zadobili Doderović i Cerović, kojima je ukazana lekarska pomoć odmah nakon incidenta.

– Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično delo kao teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nikšićka policija je preduzela sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti i u kratkom roku identifikovala i locirala lice N.B. (19), za kojeg se sumnja da je izvršilac ovog krivičnog dela. Osumnjičeni je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden nadležnom državnom tužiocu – saopšteno je ranije iz Uprave policije Crne Gore.