in

Odluka o otvaranju granica zavisiće od stava struke

Na sednici Saveta ministara 2. septembra biće pitanje otvaranja granica BiH za strane državljane, ali će se odluka o tome doneti isključivo na osnovu stava zdravstvenih radnika, potvrdio je predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija.

– Na naše planove da o tome razgovaramo došao je i zaključak Predsedništva BiH koji se fokusirao na tačno određen broj zemalja za koji oni smatraju da je potrebno da se otvore granice BiH – rekao je Tegeltija, prenosi Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, ta odluka će zavisiti isključivo od stava zdravstvene struke u BiH, a ne od Predsedništva ili Saveta ministara.

– U dogovoru sa zdravstvenim radnicima u BiH procenićemo za koje zemlje možemo da otvorimo granice i da li to uopšte možemo da uradimo. Ako oni procene da možemo otvoriti granice za sve zemlje sveta mi ćemo to učiniti – poručio je Tegeltija.

Tegeltija je naveo da, ukoliko struka proceni da postoji manji broj zemalja za čije se građane mogu otvoriti granice, Savet ministara će se tako i ponašati.

Predsedništvo BiH usvojilo je na jučerašnjoj sednici zaključak kojim zadužuje Savet ministara da da saglasnost za ulazak državljana SAD, Rusije, Kine i Turske u BiH tokom trajanja pandemije virusa korona.

BONUS VIDEO: Haos na granici Grčke i Albanije: Kolona duga nekoliko kilometara