in

OnePlus Nord novi telefon sa šest kamera i 5G konekcijom

Kako je korona onemogućila pravu prezentaciju novog OnePlus telefona, oni su priredili sledeću najbolju stvar – prezentaciju kroz AR, odnosno uveličanu realnost.

Tako smo se upoznali sa OnePlus Nord. Nord je u velikoj meri povratak na ono što su u osnovi bili OnePlus telefoni, visokokvalitetno iskustvo po pristupačnoj ceni. Ovaj uređaj koji je spream za 5G mrežu pokreće Qualcom Snapdragon 765G 5G mobilna platforma i dolazi u dve verzije, sa 8 GB RAM i 128 GB prostora za skladištenje ili 12 GB RAM i 256 GB interne memroije a cene su 420, odosno 520 evra.

Prezentacija OnePlus Nord

Nord ima AMOLED ekran dijagonale 6,44 inča, rezolucije 1.080 x 2.400 piksela uz 20:9 odnos stranica i 90 Hz osvežavanje sadržaja,a li bez HDR podrške.

Sistem kamera je takav da ih ukupno ima šest, prednja je dvostruka, na poleđini su četiri sočiva. Selfi kamera je smeštena u ekranu i dvostruka je. Prva od njih je rezolucije 32 MPx sa pikselom veličine 0,8 mikrona, kao i ultraširokom kamerom ugla 115 stepeni. Kamera koristi združivanje četiri susedna piksela u jedan tehnologiju i trebalo bi da ima bolje selfi fotke, nego OnePlus 8 serija.

Glavna kamera ima četiri sočiva. Primarno sočivo je 48 MPx sa f/1.75 aperturom, OIS i EIS podrškom za foto i video snimanje. Zapravo, isto kao i kod OnePlus8. Tu je zumiranje do 2x putem takozvanog kropovanja slike bez gubitka detalja i kvaliteta, što znači da nema klasičnog zuma. Ultraširoka kamera ima rezoluciju 8 MPx i pokriva ugao od 119 stepeni, tu je i makro kamera rezolucije 2 MPx i ToF 3D kamera rezolucije 5 MPx za efekat dubine i boke efekat.

Nord podržava Warp Charge 30T, za koji OnePlus tvrdi da će bateriju od 4,115mAh napuniti do 70% za pola sata. On su uveli takozvano pametno punjenje koje je prsutno i vodećim telefonima OnePlus kako bi se minimizirala količina vremena koje baterija provodi na 100% da bi se poboljšalo njeno sveukupno trajanje.