in

PAŽNJA, “OKO SOKOLOVO” IMA NOVI ZADATAK! Čuvena sajber vozila od danas patroliraju u 121 ULICI i snimaju dodatne PREKRŠAJE (VIDEO)

Sistem “Oko sokolovo” koji već mesec dana kontroliše nepropisno parkirana vozila, od danas će imati i novi zadatak. Zajedno sa službenicima “Parking servisa”, ovoga puta kontrolisaće i propisno parkirana vozila, odnosno da li su platili kartu u zoniranom delu prestonice.

Sistem će u ulicama kojima prolazi pomagati kontrolorima tako što će automatski detektovati vozila za koja nije plaćeno parkiranje, kao i ona koja su prekoračila maksimalno dozvoljeno vreme zadržavanja u zoni. Vozačima više neće biti ostavljana obaveštenja o dnevnim kartama, već će ih, kada opazi vozilo za koje nije plaćeno parkiranje, sistem automatski izdavati.

Foto: Blic / RAS Srbija

“Blic” najavio uvođenje sajber vozila

Ovo je “Blic” najavio još pre nekoliko meseci, kada su tek počela da se pripremaju ova nova sajber vozila.

Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija

Iz “JKP Parking servis” najavljuju da se za građane se ništa neće promeniti, parkiranje će se i ubuduće plaćati elektronski kao i do sada, dok će o izdatim elektronskim dnevnim parking kartama moći da se informišu putem sajta preduzeća, www.parking-servis.co.rs, kao i preko nove aplikacije za mobilne telefone.

“Oko sokolovo” pokriva još 28 ulica

Sistem kontrole parkiranja u Beogradu “Oko sokolovo” od danas će, pored sadašnje 93 ulice, pokrivati još 28 novih saobraćajnica.

To su ulice Alekse Nenadovića, Baba Višnjina, Braće Nedić, Cara Uroša, Gospodar Jovanova, Gospodar Jevremova, Ivana Đaje, Kapetan Mišina, Kneginje Ljubice, Koče Kapetana, Kumanovska, Kursulina, Molerova, Mutapova, Nevesinjska, Prote Mateje, Rige od Fere, Simina, Smiljanićeva, Višnjićeva, Zmaja od Noćaja, Kičevska, Patrijarha Gavrila, Cara Nikolaja II, Zeleni venac, Lomina, Vojvode Petka i Bore Stankovića.

VIDEO: Vožnja u “Oku sokolovom”