in

Po jednoj njegovoj knjizi snima se serija, a evo gde je sve radio

Danas smo saznali ko će biti novi ministri u Vladi Srbije, a na čelo resora za brigu o porodici dolazi novinar Ratko Dmitović.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je ranije ponudio jedno ministarsko mesto u novoj Vladi Srbije Srpskom patriotskom savezu Aleksandra Šapića koji je Dmitrovića i kandidovao za ovu funkciju.

Podsetimo, pžremijerka Srbija Ana Brnabić predstavaila je danas, posle sednice Predsedništva SNS, ko će biti novi ministri u Vladi Srbije.

Ratko Dimić rođen je 1958. godine u Komogovini, na Baniji, u današnjoj Hrvatskoj. Gimnaziju je završio u Kostajnici, u Beogradu i Zagrebu studirao pravo i novinarstvo.

Dmitrović je poznati srpski novinar i publicista. Bio je stalni dopisnik iz Zagreba dnevnog lista Politika i nedeljnika NIN, urednik nedeljnika “Argument”, osnivač televizije “RAS”, radio je i na RTS-u.

Nekoliko godina obavljao je funkciju generalnog direktora i glavnog urednika “Novosti”. Objavio je knjigu “Krst na križu” kao i roman “Beležnica profesora Miškovića”, po kome se snima serija.

Jedno vreme bio je savetnik potpredsednika Nebojše Čovića, u Vladi Srbije, na čijem čelu se nalazio Zoran Đinđić, a za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije izabran je na junskim izborima sa liste Srpskog patriotskog saveza, kao nestranačka ličnost.